Tordenvejr !

Mens jeg sidder og skriver dette, er det et fantastisk tordenvejr; bulder og brag og flotte zigzag lyn ud over vandet – ruderne klirrer og regnen vælter ned. Siden jeg var en lille pige, har jeg elsket tordenvejr, måske fordi det betød at vi blev vækket og sad sammen med de voksne om bordet. Der var stråtag på gården, hvad enten vi var hos farmor og farfar eller hjemme. Det var ensbetydende med at papirer skulle findes frem – et lynnedslag kunne være fatalt og ilden hurtigt gøre det umuligt at være indendøre. Derfor var det jo også lidt paradoksalt at jeg var så fascineret af det.

Jeg har været i haven i hele Store bededagsweekenden; dejligt vejr uden at være for varmt.

Jeg har strikket et sjal til en veninde, som ringer til mig hver dag for bare lige at spørge hvordan jeg har det. Hun går altid i rødt, så jeg tænker at disse farver kan passe.

Jeg går stadig i spænding – pakken er ikke kommet frem endnu, men der har jo lige været 3 fridage, så mon ikke den dukker op i løbet af de første dage….. jeg er så spændt på om han kan li den når han får den på…..

6 tanker om “Tordenvejr !”

 1. Hold op hvor er din have blevet flot!! SÅ hyggelig og skønt med den røde bænk & bord – og er det et espalier jeg også kan se i rød?
  Det er fantastisk hvad du allerede nu har fået ud af det jeg husker som et stykke forholdsvis tom og gold jord.
  Og selvfølgelig er både sjal og trøje mere end i orden 🙂
  Her tordner det også. Men jeg sidder på mit lille bitte værksted uden vinduer, så jeg har først nu, hvor jeg henter kaffe, lagt mærke til, hvor mørkt det er blevet….
  De kærligste hilsner
  Henriette

  1. Hej Henriette.
   Tak for dine ord, jeg bliver så glad. Haven var ganske rigtigt gold – der var ikke en blomst eller en plante, kun afsvedet græs og tårnhøje graner, der var gået ud flere meter op. Folk kan ikke forstå at jeg ikke fælder de grimme graner, men de er fine at have. De gir læ, og planter kan gro op ad dem. Jeg har planer om at lave en ‘troldehave’ midt i.

 2. Kære, søde Bente!
  Det er altså en festlig trøje! Du kom godt i mål med farver.
  Og hvilket smukt sjal. Det er dejligt, der stadig er nogle, der kan rumme dig.
  Også her har vi haft havevejr, og også her har himlens sluser åbnet nu sig. Heldigvis uden torden. Jeg hader det.
  Jeg glæder mig til have-rapporter!
  Kh, Hanne

  1. Hej Hanne.
   Ha ha, jeg forstår godt hvad du hentyder til, når du skriver at det er godt der er nogen der kan rumme mig!
   Jeg fik din dejlige pakke med georginer samme dag som vi skrev sammen – jeg har lagt dem alle sammen, der var fine små spirer på dem alle sammen.
   Jeg ved altså ikke hvad der sker; selvom jeg kun har købt 4 små poser, så har alle fra sidste år overlevet meget fint, så i går lagde jeg 17 georginer!
   Jeg lagde knoldene i spagnum og satte dem i bryggerset – det har de kunnet li.

 3. Vi har også haft det mest forfærdelige tordenvejr, det er ikke min livret. Fantastisk at se din have, hvor er du bare dygtig og flittig. Hvor er det rart, at du får et lille opkald hver dag, godt at der bliver holdt øje med dig. Det er en fin tanke fra dig, at lave et sjal til den omsorgsfulde.
  Hvor er det spændende, hvad barnebarnet siger til trøjen, den er bare så flot.

  1. Tusind tak, Marianne.
   Jeg har mange glæder, og haven er een af dem. Det er kun min ryg, der sætter grænser for hvad jeg kan. Det gør den til gengæld hvert 10. minut!
   Pyt; jeg har en bekendt, der har sclerose – hun kan ikke engang gå ud i sin have!
   Jeg kan næsten ikke vente på besked fra København, om at pakken er nået frem – den blev sendt fredag den 20.april. Men med Postnord, og det har været helligdag….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.