Talentløst!

Hvis/når man beder Danmarks frie mænd og kvinder om at stille op til ‘en spændende strikkedyst med fine præmier’, så forventer jeg at man for det 1. sørger for seriøse dommere der kan holde fast i, hvad de har bedt om, for det 2. finder en studievært der er interesseret i stoffet og kan inspirere deltagerne, for det 3. behandler deltagerne med respekt i valg af opgaver , for det 4. fortæller hvad der forventes af deltagerne  og for det 5. at der ikke ligger en skjult dagsorden, hvor man forventer valg af outreret pelsgarn eller garn med pailletter.

Hvad filen bilder de sig ind? Jeg kender ingen af deltagerne, men jeg er forarget over den måde at behandle dem på; deltagere som med garanti derhjemme er kompetente, øvede strikkere, og som gerne vil udfordres med spændende opgaver. Spændende?!  Mage til uforskammet adfærd af dommerne at stå og tale om at de var skuffede over deltagernes mangel på kreativitet og nytænkning!!! Det kan da kun være instruktionen der lider af den mangel.

Hvad med om de selv havde vist kreativitet og nytænkning ; bagedysten strikkedysten er helt gennem kedelig, stiv og ideforladt – ganske som dommerne. Et minut til at vælge garn til en opgave der lyder nogenlunde som ‘strik et tørklæde der viser din personlighed’ – i et garnrum man ikke engang kender indholdet af! Grrr, AMATØRER ! – og da strikkerne skulle sendes hjem/videre, præmierer man de mest fantasiløse tørklæder! ( undskyld strikkere, men med de vilkår kan det jo ikke blive anderledes!)

Jeg blir vildt overrasket hvis der kommer spændende, nytænkende, kreativ strik ud af samværet med de tre studieværter; det er i så fald ikke deres skyld!

Det kan godt være at det her også er talentløst, men jeg har hygget mig med det i nat – om natten må jeg godt; pligtstrikken er i så tyndt garn, at jeg skal have dagslys.

Farverne er (heldigvis) forfærdeligt dårlige – meget bedre irl.

2014-09-23 16.57.39

 

12 tanker om “Talentløst!”

 1. Husk, det handler om seertal – strik er sekundært. Havde forventet noget i stil med bagedysten og blev desværre ikke positivt overrasket.

  1. De seertal må da rasle ned efter den omgang. Enten er jeg naiv, og det er jeg, men jeg havde i nogen af reklameskræppene hørt ordene kreativt og inspirerende – og det lød da nogenlunde…………

   1. Glemte helt dit smugstrik, som er alt andet end talentløst – orange og lilla er så frækt sammen, og så endda med små solstråler 🙂

 2. Jeg er helt enig! Så første del pga. Ellen, men nu hvor hun (meget uretfærdigt!) er røget ud igen, tror jeg også det blev sidste del for mit vedkommende. Ideen var god nok, men som du siger: elendigt gennemført, og det ikke af strikkerne.
  Dommerne forventede ét og dømte efter noget helt andet – det var det, der slog mig mest. Dernæst de fuldstændig urimelige tidskrav, strikkerne blev stillet. Når ikke én af otte kan blive bare halvt færdig med opgaven, er der noget galt med opgaven og ikke med strikkerne.
  Og mage til amatørvært er da vist sjældent set …

  1. Det kan da kun glæde mig at jeg ikke er alene om at synes det var noget makværk! Jeg tror jeg sender mit indlæg til TV Syd.
   Jeg vil ikke bruge eet minut mere på den udsendelse, men tænk, hvilken chance de har forpasset!

 3. Jeg kan af gode grunde ikke så godt skrive en kommentar som din (fordi jeg selv deltog) men jeg er spændt på reaktionen fra TV-syd.
  Og så er jeg iøvrigt fuldstændig enig med dig!
  Conny (ovenfor) har helt ret: det handler om seertal, ikke om kvalitet.
  Og så tror jeg personligt det handler om en stærk og markant dommer i kombination med en mere progressiv, men knapt så personligt udfarende dommer, der kan trynes.

  Skriver lige anonymt, for en gangs skyld. Håber du bærer over med mig.

  1. Hej Pipper. Jeg synes selvfølgelig det er helt i orden at du er anonym.
   Jeg var lige ved, i mit indlæg, at skrive om det var CS (dronningen af Fanø) der trynede/tvang sin mening igennem; jeg havde personligt glædet mig til at se Withart, jeg har læst/hørt om ham, en spændende ny strikker. Men man skal passe meget på ikke at være for direkte, jeg har ikke råd til at få en retssag på halsen. Hun har været ufatteligt dygtig til at tage andres mønstre og gøre dem til sine; jeg har endnu ikke set eet selvstændigt CS design!
   Men det er jo alt for svagt af tilrettelæggeren, at der ikke er lagt en klar plan, der tar højde for rollefordelingen i udsendelsen.
   Jeg sender mit brev til TV Syd i morgen, og jeg er også spændt på deres svar – hvis jeg får et!

 4. Jeg så og jeg sukkede… og tænkte … HVAD???????
  Jeg håber saftsuseme, at der kommer mere kød på!
  Jeg forventede strikketeknik, inteligente valg af garner, diskussion om muligheder kontra opgaver…
  Og f…… ikke en gang klar, parat, strik…… (har set, at der kommer noget klar, parat, sy, på FRI kanalen)
  Jeg kan anbefale udsendelsen Kludetæppet fra TVMV, der bliver sendt på TV Syd i forlængelse af Strikkedysten …. De går mere i dybden omkring de forskellige emner, der tages op… Første gang er Strik (jeg er med i strikkecafeen hos Tind!)

  1. Ja, sådan en gang makværk! Jeg bliver så gal, det er at holde folk for nar – både seere og deltagere. Jeg har set Kludetæppet et par gange, jeg skal huske at se dig! Jeg har lige sat mig ved pc’eren for at sende mit indlæg til TV Syd. Nu må vi se hvad de siger.

 5. Hvor er det dejligt at læse jeres kommentarer, jeg er fuldstændig enig . CS er ikke en dyt værd, men hun forstår at føre sig frem på andres bekostning.
  jeg er spændt på at høre hvad svaret bliver fra tvsyd.
  Venligst Lykke

  1. Tak Lykke – det var lidt med bævende hænder jeg satte indlægget på, men dejligt at så mange er enige – tak! Jeg forventer ikke andet end et ‘tak for din henvendelse’ fra TV Syd………..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.