Strikke- og læsevejr.

Jeg kan egentlig godt li vejrets omskiftelighed; når solen skinner, er jeg i haven. Når det regner eller blæser en hel dag, kravler jeg op i sofaen med en god bog –  uden dårlig samvittighed. I øjeblikket er jeg ved at læse en bog af Elena Ferrante, ‘Min geniale veninde’.

Fantastisk bog – under læsningen tænker jeg på hvem jeg kender, som vil have glæde af at læse den. Den er så dejlig, involverer alle følelser – jeg oplever mig selv med tårerne løbende ned ad kinderne – det sker ikke så tit! LÆS DEN!

Det har regnet en del, og derfor er jeg begyndt på en trøje til mig selv. Samtidig er jeg begyndt på en kostomlægning; jeg har haft brug for at trøste spise det sidste halvandet år – med det resultat at jeg er blevet større og større. Nu behøver jeg ikke at trøstespise mere, så nu skal fedtet af igen;0)

Disse græskar, hokaido,  er så smukke, at jeg kunne finde på at dyrke dem kun for udseendets skyld, – men de smager oveni rigtig godt. En bradepande med rødbeder, pastinak, kartofler og hokaido er noget af det smukkeste man kan servere til en steg eller et lammelår.

Jeg er begyndt at etablere en lille planteskole. Min søde nabo vil lave en rosenhave med stauder. Jeg leverer de stauder jeg har mulighed for at få unger af; fx violfrøstjerner, juleroser, violer og digitalis. Det er en stor glæde at kunne gi lidt videre; jeg har fået så mange frø og stiklinger da jeg skulle etablere min have. Tak .

Jeg plukker af mine lathyrus hver dag – ellers stopper blomstringen. Det minder mig om engang jeg skulle på ferie. Jeg sagde til blomsterpasseren at hun endelig skulle plukke løs af lathyrus’erne. Da jeg kom hjem, var de færdige –  den gode passer havde ladet være med at plukke ‘fordi der skulle være mange til mig når jeg kom hjem’ – og allerede da hun sagde det, var jeg klar over hvad jeg ville få at se når vi nåede om i haven. Hun glemmer det aldrig!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.