Strik og høst.

Overflødighedshorn i haven i denne tid; blomster i alle regnbuens farver – alle gir det sidste for pengene, selv liljerne dukker op et sted jeg ikke huskede at have lagt nogen! Efterårshindbærrene, som min mand har plukket 8 skåle af indtil nu, har jeg selv plukket – jeg var lige ved at være misundelig over at han ‘fik lov’ at plukke dem alle sammen.

2014-09-20 17.10.06

Vi talte om at beskære kvæden på grund af frugternes størrelse – det bliver til noget med 200 frugter med en gennemsnitsvægt på måske 300 gram = 70 kg! Vi løftede lidt i bladene for at se grenbygningen an, – ups, så faldt der 5 kvæder ned. Jeg vejede den største, som bestemt ikke er den største på træet. Jeg tror faktisk de er ved at være modne, så jeg vil plukke dem inden de falder ned. Æblerne er plukket, her Discovery og James Grieve, mens Elstar og nogle andre ( kan ikke lige huske navnene) stadig sidder ret fast på træerne.

2014-09-20 16.10.21

2013-09-22 10.50.02

Det sidste billede er af et nyt strikketøj, som snart bliver forbudt – jeg har en masse småting jeg skal være færdig med inden på søndag, hvor der er STRIKKEFESTIVAL I BRANDE, i Remisen fra kl 10 – 17. Men mon ikke jeg kan snige mig til at strikke et par pinde alligevel, øhh – jeg har også et sjal jeg SKAL være færdig med…….

2014-09-20 16.26.02

 

6 tanker om “Strik og høst.”

 1. Det er da helt vildt… Får du brugt alt det du høster? Ja, blomsterne nydes både der og her! Men alt det spiselige??
  Yeeea… der er kun en uge til Strikkedag i Remisen… Jeg er ved halskanten… Så forventer at blive færdig.
  Du må vist prioritere … speedy Gonzales Hein!
  Jeg glæder mig til at se dine kreationer… Det bliver en travl dag med både workshop og stande der skal besigtiges…

  1. Ja, jeg bruger alt det jeg høster; hindbærrene er noget af det mest dyrebare, de bliver frosset ned til jeg har tid til at sylte dem. Jeg kan ikke nå at bruge alle kvæderne selv, men der er mange der får til at ligge til pynt/ duft. Æblerne bliver brugt til æbleflæsk og -mos, og frosset. Blåbærrene er i fryseren, dem der ikke er ædt i sommers! Brombær har jeg 3 kg af i fryseren, men de bliver også brugt til syltetøj. Jeg er vist en gammeldags landhusmor, men sådan har jeg lært det af min mor.
   Du ka sæl være speedy gonzales, ka du – jeg kan ikke være med i tempo! Glæder mig rigtig meget til at se dig i Remisen, en uge går hurtigt!

 2. Jeg glæder mig så meget til at se, hvad du har med til brande – og tak for de smukke billeder – de gør mig så glad

 3. Tak for reminderen om hindbærrene – spænede ud og plukkede dem, der ikke havde groet pels, så nu er der basis for hindbærtærter. Det er altid overvældende her i september, når man står i æblemos til ørerne, men dejligt at kunne hente lidt sommer frem til vinter – jeg er også en hamster, men har aftalt med mig selv, at der kun skal gemmes en mængde, der kan bruges 🙂

  1. Selv tak, jeg håber du når at få flere. Ja, men jeg synes jo at den mængde der kan bruges, indbefatter planer om større familietræf med gammeldags æblekage, morgencomplet med mindst 2 slags syltetøj osv – det er vist kun sket få gange i år………men de gange det skete, wow – det var fedt!
   Men jeg kan ikke nænne at lade noget gå til spilde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.