Strik igen….

Nu må det være nok med det ‘indretningspjank’ – jeg var ved at få en rygskade i går (hvis jeg ikke havde én i forvejen!) fordi Lykke kommanderede mig til at bære rundt på bornholmeren i flere timer! Er du klar over hvor tung den er?  Jeg er så glad for resultatet, tak Lykke!

2016-02-12 08.10.31

Sådan så solopgangen ud i morges – Gl. Avernæs oplyst på den smukkeste måde.

2016-02-12 08.33.29

Mens indretningen har stået på, har jeg forsøgt mig med at strikke et (slumre)tæppe, der passer i farven til mit (gulv)tæppe. Det er ikke noget problem; dels har jeg rigtig mange gule og orange garner (jeg elsker de farver, hvis det skulle have undgået nogens  opmærksomhed) – dels er det piv-nemt.

Slå 5 masker op på p 4 med garn der passer i tykkelsen (jeg har brugt én tråd silkmohair og én tråd ren uld i forskellige mærker.)  Tag en m ud i begyndelsen af hver pind således: tag 1. m løs af, strik en ret både foran og bagved i næste m, ret resten af pinden. Strik til du har 44 m.

Ved 44 m begynder du at tage ind i begyndelsen af hver pind således: tag 1. m løs af, strik 2 m drejet ret sammen, strik ret resten af pinden. Strik til der er 5 m, luk af. Firkanterne måler ca 16 x 16 cm, så tæppet vokser hurtigt!

Og her er de første 4 fotograferet ved siden af (gulv)tæppet – det kommer vist til at passe meget godt, Farverne her er mere som det ser ud i virkeligheden, ovenover er de blevet så blege!

2016-02-10 22.39.54

10 tanker om “Strik igen….”

 1. Hvor bliver et fint dit tæppe! Jeg legede med lapper på samme måde tilbage i december 2013 – jeg nåede bare aldrig til mere end prøverne. Mine var bare noget mere spraglede; dine er så smukt afstemte.
  Ha’ en fantastisk weekend – her står den på delvis ferie lige om nogle timer. SKØNT 🙂

  1. Hej Henrette.
   Det er så let at strikke, og jeg har taget garnet fra inden jeg begyndte. Derfor er jeg sikker på at alle farver passer.
   Men jeg vil prøve at få nogle strejf af andre farver ind, ellers kan det ende som marmelade – en lidt for homogen flade.
   Håber du får en dejlig ferie!

  1. Tak, Anne.
   Uret skal ikke gå, det ‘går’ så højt, at jeg ikke kan holde det ud i min lille stue!
   Uhm, jeg elsker orangemarmelade – men jeg tror du ved hvad jeg mener.

 2. Forrygende farver til dit slumretæppe, og som det passer til dit nye gulvtæppe, jeg er sikker på at der er andre end mig, der gerne vil se det færdige resultat. God strikkelyst og også rigtig god weekend.
  PS. Også flot billede af udsigten til Gl. Avernæs. Jeg har i øvrigt en tidligere kollega, som bor på de kanter, dejligt sted!

 3. Glæder mig til at se – det færdige resultat – !
  God week end til dig derovre på Fyn – hvor er det smukt – hvor du bor!

 4. Kære Bente
  Ja jeg tænkte også på din ryg, da du sprang til at flytte straks, men jeg beundrer dit handle kraft, så må du hvile din ryg bagefter.
  Dit tæppe bliver smukt, jeg har lige lavet en dejlig orange marmelade, synd du bor så langt væk. Kh Lykke

  1. Ha, Ha – det er nu gået over!
   For nogle år siden, bestilte jeg pomeransfrugter hos min grønthandler, som havde oplyst mig om at jeg skulle købe mindst en kasse.
   Jeg aftalte med en veninde, at hun skulle købe nogen af dem. Hvad jeg ikke vidste, var at kassen var ret stor – jeg plejer at joke med, at jeg har pomeransmarmelade til de næste 14 år! Der er gået 4 år, ca, så nu har jeg kun til 10 år!
   Det smager fantastisk, ¨så jeg sparer lidt på det!!
   KH Bente

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.