Stort og småt…

Det blæser meget i øjeblikket; derfor ser vandet forskelligt ud hver dag, det elsker jeg. De dage det var storm, var jeg sløj, og skulle ikke ud i kulden. Men jeg ærgrede mig – bølgerne var høje og med hvidt skum. Der kommer nok en anden gang. På billedet her, er bølgerne ikke høje, men vandet er helt klart, så man kan se sandbunden langt ud.

Jeg har skilt min sælskindsanorak ad, og for at øve mig i at sy små ting på min almindelige symaskine, har jeg lavet nogle ‘smækpunge’ til småpenge. De er til børnebørnene. Jeg håber de kan bruges…. Den gule er lavet i kaninskind. Den skal Nora ha.

Sokkerne er til Hampus på 6 år; de er strikket i livlige farver, så de er lettere at finde. Det er længe siden jeg har strikket sokker, kunne jeg mærke! Det er perfekt hygge-strikketøj, kaffe, stearinlys, huske bog og termometer. Det kniber at få temperaturen op over 18 grader, så tykke sokker og et tæppe er standard udstyr om vinteren.

Der kom en gæst forbi med en buket roser; de var meget smukke, men uden duft.

Nissernes vagtparade.  Jeg købte dem lige da jeg flyttede hjemmefra som 17-årig. I en butik som findes stadigvæk; Kramboden i Nedergade i Odense. Det er 49 år siden, så de er vel nærmest antikke!

Jeg skal være alene  juleaften, men jeg vil lave andesteg og risalamande alligevel…..måske snyder jeg med mandelgaven, det er alligevel så som så med spændingen!

Hvorfor betyder julen så meget for os, både i positiv og negativ forstand ?  Det er som om der lægger sig en massepsykose over os; de, der har noget at slås med i hverdagen, men klarer det fordi der err så meget andet at glæde sig over – de drømmer bare om at lægge sig og sove til 2. januar.

 

 

4 tanker om “Stort og småt…”

 1. Kære dejlige Bente!
  Julen er hjerternes fest – som man siger – jeg tænker altid tilbage på mine jul som barn – når jeg var med til fagforenings juletræsfest – og da min far var formand – for elektrikerne – fik jeg lov til at puste de levende lys ud på træet – gennem et stor tyndt jernrør – det står som noget ganske særligt – dette store træ.
  Senere meget senere boede jeg i det store udland – nord England – og der kom jeg for alvor til at sætte pris på den danske jul.
  Så der har altid været en positiv julestemning hvor jeg har haft hjem – også da Anja og jeg sad alene juleaftener – da min søn var sendt i krig – ja jeg var ene med ungerne – men det var fordi jeg blev tidlig det man kalder enke. Jeg prøvede at skabe en dejlig jul hvert år – skønt pengene var små mange gange.
  Den juleånd har jeg med mig også nu , hvor vi bare er to – Anja er alene og tager juleånden med sig – og sønnike er også blevet alene – med en dejlig bonus søn! Der hentes juletræer både her og der – ! Der jules – og min veninde gennem mange år – der også blev tidligt alene – har fejret før jul sammen med andre enlige venner.
  Min gemal som jeg har været gift med i 22 år nu – han er ude juleaften og køre handicappede til jul – rundt omkring – det har jeg det rigtigt godt med – vi går sammen og spiser julemad – heldigvis for det – men mange år – har jeg været ene efter at have kørt Anja tidligt hjem.
  Så vil så gerne sende dig mange mange gode juleønsker og tanker – om en rigtig god aften til dig!
  Kærlig hilsen
  Kirsten
  og mange juleknus

  1. Hej Kirsten.
   Tusind tak for et indblik i dine juletraditioner, og for de søde ord. Rigtig dejlig jul til dig og Anja -og din mand, som jeg jo ikke kender.
   kærlig hilsen Bente

   1. Hej Bente
    Rigtig god juleaften til dig – har lige mailet med min veninde gennem mange år – vi blev begge to de man kalder enker tidligt – de nåede ikke at få børn – vi talte netop om det med julen – og det at være ene – osv. at turde lukke op for andre.
    Sønnen min holder jul for os i år – hele to dage!
    Kærlig hilsen Kirsten
    Ønsker dig nogle rigtig gode dage mellem jul og ind i det nye år – gemalen skal ud og køre nyt år – så da er jeg og vores dejlige Mads alene hjemme. Et rigtigt godt nyt år til dig. Glæder mig til at se alle de dejlige ting du frembringer.
    Knus og alt det bedste til dig.

 2. Rigtig glaelig jul og godt nytaar oenskes du fra Groenland. Vi faar som vanlig hvid jul igen i aar. Jeg er udstationeret vaek fra min by skulle hjem til min mand, soen svigerdatter og lille barnebarn i Nuuk fra Qaqortoq Sydgroenland, men flyet blev aflyst pga af storm. Vi proever igen i morgen haaber at naa hjem inden jul, da jeg skal staa for maden 🙂
  Paa groenlandsk: Juullimi pilluarit – glaedelig jul

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.