smukke gamle ting

Jeg har en svaghed for smukke, gamle broderier – helst fladsyning. Da min farbror døde for nogle år siden, fik jeg en kasse med min oldemors søsters brudeudstyr og min oldemors ‘store’ dug med tilhørende servietter – med fladsyede initialer på alt. Syet i 1881.

Når jeg går på loppemarked, og det gør jeg engang imellem, skal jeg altid se, om der skulle være noget hvidt broderi. Jeg har efterhånden en ret stor kiste fyldt – og hver gang jeg erhverver et særligt smukt stykke, som denne nattøjspose, tænker jeg på at nu – nu må det snart være tiden at opfylde alle de ideer jeg har med det………….men så får jeg lige en anden ide, til at strikke eller flette eller sy eller plante eller – og nu er jeg der igen! Jeg kunne godt tænke mig at sy nogle smukke ting af det – måske en tunika, og så farve det… eller gardiner, eller patchwork i hvidt med alle de kønneste motiver……..

Hjælp – jeg har så mange ideer, og kun 2 hænder og 24 timer i døgnet.

2013-05-28 06.39.29

 

2 tanker om “smukke gamle ting”

  1. Det stikker helt i mit hjerte, når jeg ser så smukke ting, da det minder mig om, hvor meget der er gået tabt fra mine aners skatkiste. Jeg havde ikke plads og mine børn var i den alder, at meget lidt af den slags fangede deres interesse.
    Nu…en del år senere, er yngste søn heldigvis begyndt at vise interesse. Han har givet udtryk for, at han gerne vil have nogle af de få ting jeg har…. Min glæde er stor og der vil blive passet ekstra godt på den smule jeg har.

    1. Mon ikke vi alle, når vi bliver lidt ældre, fortryder en lidt ligegyldig omgang med arvestykker. Jeg husker endnu en meget smuk ravkæde jeg fik af min farmors søster. Den var af ens store helt runde slebne ravstykker, så smuk, så smuk. Jeg solgte den til en marskandiser en dag da jeg manglede penge til huslejen.
      kh Bente

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.