Sensommerskønhed

Jeg er ikke meget for at indrømme det, men sensommeren har en charme som ingen anden årstid : farverne er  stærke og mættede, lydtapetet er dæmpet og genkendeligt, duftene er muld  og våde roser – og smagen af røde æbler der modner på træet, slår alt.

2014-08-25 09.02.51

2014-08-25 09.21.46

2014-08-25 09.19.59

2014-08-25 09.04.23

8 tanker om “Sensommerskønhed”

 1. Skønne billeder Bente! Når jeg ser dem, kommer jeg til at tænke på sensommervisen – kender du den? “Æbler lyser rødt på træernes grene. Høsten går ind. Går igennem skoven ganske alene – stille i sind. Gyldne farver og sensommerbrise – fylder hjertet med vemodigt musik. Går og nynner en sensommervise – fjernt fra byens larmende trafik.” Elsker den sang!! Den kunne i øvrigt sagtens være skrevet om jeres paradis!

  1. Hej Pernille. Ja, jeg kender godt den smukke sang, den og så ‘septembers himmel er så blå’ er nogle af mine yndlings.
   Paradis, ja det er det – sådan en stille morgen som i dag, er det fantastisk – du kan tro vi også skønner på det! TAK!

 2. Er helt enig. Det eneste jeg har imod efteråret, er, at det er sidste årstid inden vinteren 😉
  Sommeren er da dejlig, men den har været lige varm nok i år til mig.
  De sidste par dage har vi kigget ud på et efter-regn-solskin og det bløde efterårslys har været fantastisk smukt – langt smukkere end det hårde sommersollys.
  Efteråret er også syltetid. Dejligt 🙂

  1. Når man, som vi, godt kan lide at fotografere, er det også meget mere taknemmeligt – billederne bliver simpelthen bedre i det bløde lys.
   Jeg elsker at sylte, men når jeg kigger på hylderne i spisekammeret, må jeg konstatere at det vil være spild af tid at lave mere syltetøj; det skulle da lige være af de sene hindbær, som kommer nu. Min mand er ikke så vild med det, og det er trods alt begrænset hvor mange glas marmelade jeg kan spise! Jeg lavede pommeransmarmelade forrige år, og vi har regnet ud, at med det tempo det bliver spist i, er der til 14 år………..det smager ellers himmelsk!

 3. Jeg er jo ganske bagud med kommentarer… Min weekend forsvandt …
  Smukke indbydende æbler, som var det Evas i Edens Have!
  Erik går og holder øje med de røde skønheder ude på espalieret…
  Mellem bygerne, forstås!
  Turen i weekenden viste sensommerlandskab med høst og regnbuer.

  1. Jeg er så spændt på at høre om din weekend – har kigget flere gange i dag, men der kommer nok noget når du er udhvilet…
   Der er så mange æbler i år, problemet er at vi ikke kan nå at spise dem. Måske skulle jeg tage en kurvfuld med til strikfestivalen.

 4. Tak for en dejlig tur i din smukke have 🙂 Sensommeren er sådan lidt bittersød med sin overdådighed, der forsvinder om et øjeblik, så det er bare om at nyde, når nydes kan. Jeg har også droslet ned med sylteriet, så vi ikke behøver at lagre helt så mange glas og flasker i helt så mange år, inden indholdet må kasseres 🙂

  1. Tak Conny.
   Du er yngre end mig, men jeg tror vi har svært ved at aflære syltningen; det hører til årstiden – og egentlig synes jeg det er p…. ærgerligt at mange unge ikke gør det! Jeg nyder nu stadig synet af mine glas og flasker i forrådskammeret!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.