Så tror jeg det kører igen…..

Jeg føler mig så glad og lettet i dag; dejligt vejr, ikke ondt nogen steder og jeg er færdig med talen! Min far bliver 90 år på lørdag, og jeg ved han har ønsket sig at jeg skulle holde en tale for ham. Der er ikke noget jeg hellere vil, men jeg har været så bange for at jeg ikke kunne. Der er jo rotter på loftet, eller strandskader eller hvad det nu er….

I aften har jeg skrevet den færdig, og jeg er godt tilfreds. Nu glæder jeg mig bare. Jeg har også aftalt med lokalredaktøren på Fyens Stiftstidende, at han skriver en artikel og tager nogle billeder. Jeg glæder mig til at se hans overraskelse.

Først gik mit ur i stykker, så røg mobilen, så computeren – og til sidst fik jeg urinsyregigt i mit håndled! På én uge!  Heldigvis er det hele blevet lavet efterhånden, men jeg var ikke mange sure sild værd da det blev ved. De af jer, der har prøvet at have urinsyregigt, ved jo hvor ondt det gør – de af jer, der ikke har prøvet  det: det gør så ONDT ONDT ONDT  at man ikke kan forestille sig det! Kuren er ibuprofen i meget store mængder, så efter 3 dage gik det væk.

Jeg har taget et par m2 mere af græsplænen, det pynter alt sammen, synes jeg. Så blev der også plads til lidt flere planter. Bla en kanelbusk med smukke brunrøde blomster.

Jeg har opdaget at jeg har et humlebi-bo i kvistlejligheden på mit fuglehus. Det er så hyggeligt, ikke som et hvepsebo, og  jeg skal love for, at der bliver bestøvet i den helt store stil!

Det ser ud til at jeg får portugisiske pærekvæder i år – jeg ber til at de små frugter bliver siddende og vokser sig store i løbet af sommeren; de kan nemt komme til at veje 3-400 g stykket.

Urtehaven ser også godt ud efterhånden, og det hele vokser. Salaten har skruet sig selv over på grund af den voldsomme blæst vi har haft i nogle dage.  Jeg må bare så noget nyt. 8 højbede er ingenlunde for mange….

6 tanker om “Så tror jeg det kører igen…..”

 1. kære Bente det en utrolig smuk have du allerede har fået lavet – spændende også, den kan du kun være stolt af.
  At helbredet i den grad udfordrer dig i øjeblikket er bestemt ikke nogen spøj – desværre er nogle af de dårligdommer man får raget sig til jo også af og til kroniske – men jeg synes jeg kan fornemme at du er god til at klare disse udfordringer også – min erfaring er at det er nemmere når man er kommet dertil i peocessen med sygdommen at man ved hvilke genernman skl tage hensyn til/finde en måde at leve med. Rigtig god sommer til dig
  Elin

  1. Tusind tak Elin – når jeg er mest utålmodig, tar jeg et af de gamle billeder frem – hvor der ingen have er!
   Så kan jeg godt se forandringen. Og jeg ved jo, at det tar 3 – 4 år at skabe en have, så jeg glæder mig.
   Du har fuldkommen ret; bare jeg kan få ‘det hele’ at vide, så jeg kan forholde mig til det. Jeg synes selv jeg er god til at tackle de udfordringer jeg møder på min vej – usikkerhed er det værste for mig.
   Lige nu glæder jeg mig over at jeg nåede at slå græs – det står ned i stænger! Men vi trængte virkelig til regn.

 2. Hvor dejligt at høre godt nyt fra dig, på trods af elektronik det går i stykker og urinsyregigt, bare navnet lyder ikke godt, er det så smukke billeder fra din have, du viser.
  Håber din far får en rigtig god dag, 90 år er bare specielt, og at du får holdt en god tale for ham.
  Fortsat rigtig god bedring til dig

  1. Hej Marianne.
   Jeg har haft det svært med den fødselsdag, jeg ville så gerne sørge for at han fik en mindeværdig dag, men var bange for at jeg ikke kunne finde ud af at lave en tale. Nu er den skrevet, og jeg er tilfreds – og jeg har sørget for at han får besøg af en journalist og en fotograf i morgen – det bliver han stolt af. Og ganske velfortjent!
   På tirsdag skal jeg scannes igen, det er jeg spændt på resultaterne af.

 3. Hej Bente,
  Alene overskriften lover godt, den kan jo forstås på flere måder😊. På trods af alle dine udfordringer klarer du det jo så flot! Din have er jo allerede så dejlig, og om muligt bliver den sikkert endnu dejligere med alt det, du hele tiden finder på.
  Tillykke med din far, 90 år, det er da flot. Min far ville også være fyldt 90 år i år, hvis han havde levet, han blev desværre kun 73 år, så tabte han til kræften. Jeg håber, at din tale blev en succes, og at I havde en god dag.
  Så vil jeg bare ønske pøj pøj med scanningen og rigtig god bedring.
  Kh. Ulla

  1. Kære Ulla.
   Tusind tak for alle dine smukke ord. Og ja, jeg tror min tale var en succes – og min far havde en dejlig dag.
   Det virker så tilfældigt, hvem der får lov at blive gammel, og hvem der ikke gør – måske én af grundene til at vi hænger sådan ved livet.
   Jeg blev scannet igen den 13., og venter tålmodigt på svar.
   Jeg er lige kommet hjem efter en tur til Nordsjælland og børnebørn – dejligt at tage ud, men dejligere at komme hjem!
   se nyt indlæg.
   kh Bente

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.