Så kom fårene hjem..

I dag har vi været på heden og hente vores får hjem. Steen går forrest og jeg går bagefter for at sikre at alle kommer med hjem.  Jeg er nu som regel fuldstændig overflødig, han har så fint et tag på sine får, at de følger ham gennem skov og ad stier og over en vej – ind i indhegningen. Der er ca 2 km, så det er bare med at skridte ud! Alle 42 hentet hjem på 15 minutter! De fleste er rygja får, en meget hårdfør race, perfekt til naturpleje. Der er nogle få islandske – vilde bananer, men kønne og charmerende. Begge slags gir dejlig spindeuld, rygjaens er bedst, lang og skinnende, islændernes er mere strid. Hvis nogen har lyst til spindeuld, så bare skriv til mig – det kan afhentes gratis.

2014-11-08 13.06.24

2014-11-08 13.15.28

2014-11-08 13.16.16

2014-11-08 13.16.19

2014-11-08 13.16.44

6 tanker om “Så kom fårene hjem..”

 1. Får er som regel fredelige flokdyr, bare man ikke jager med dem 🙂 Mine forældre havde får i mange år, og kun nogle få af dem syntes, at græsset var grønnere på den anden side – eller at haveplanter smagte bedre! Det ser hyggeligt ud med hyrden og hans flok 🙂

  1. Hvis man jager med dem, bliver de til et mareridt af vildfarne dyr – umulige at få ind, ud eller hvor man nu vil. De kan drive mig til vanvid, det har jeg ikke tålmodighed til. Men det har hyrden!

 2. De har da fart på… og i samlet flok.
  Jeg får helt lyst til at spinde igen! Bruger du ikke selv ulden? Eller får det spundet …. Er det Hjelholt der spinder for folk?
  Jeg gik til spind og plantefarvning…. en gang… da den slags var moderne….
  Nå… jeg må hellere lade være med at sprede mig over mere….

  1. Hjelholt vil ikke spinde vores uld fordi der er lyng i – ærgerligt men forståeligt. Det er dog ikke noget problem hvis man selv karter.
   Jeg elsker at spinde, men jeg kan ikke nå det, døgnet har kun osv…
   Vi må vist hellere holde os til det, andre spinder.

  1. Ja, bortset fra at det ikke er korn, men foder, der er i spanden. Han kunne såmænd sagtens få dem med uden spanden, men det er en ret lang tur, bla langs golfbanen – golfspillerne er ikke så dyrevenlige ;O)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.