Rasmus Klump.

På fredag får jeg mine 3 børnebørn på weekend besøg. Jeg husker tydeligt en dag for et par år siden, da de også skulle komme, da havde jeg bagt en ordentlig stak pandekager inden de kom. Hele huset lugtede af det – ingen kunne være i tvivl om hvad der var foregået. Men den lille filur, Hampus, lænede sig op ad mig og sagde med sirup i stemmen:” farmor – det ville vel nok være dejligt, hvis du ville bage nogen pandekager til os”.  Der var naturligvis ikke et øje tørt, da jeg tog staniolen af kæmpestakken – og den 4 årige var svært tilfreds med sin morsomhed. Jeg var ret forbløffet over at han kunne lave sådan en joke som 4 årig.

20160404_110829

De små træer er snoet af 9 rosmarinpile; de bliver så fine når de grønnes. Jeg tror jeg klipper dem lidt kortere i kronen; så bliver den mere busket.  Jeg har skindhandsker på når jeg laver dem, ellers har jeg ingen hud på fingrene. Det er ikke svært, men hårdt – lidt som al pileflet!

20160404_144018

Jeg var optaget af at plukke martsvioler i græsset, da der pludselig var noget stort i luften lige over mig – meget stort!  En havørn var det – naboerne har godt nok spurgt om jeg har ‘hilst’ på den, men det havde jeg ikke  – før nu.  2,5 meter i vingefang og 1 m lang i kroppen, kort hale – ‘den flyvende dør’ – var pludseligt i min have! Violer og ørn på én dag ! WOWW…

4 tanker om “Rasmus Klump.”

 1. Sådan en lille charmør! Og du bager gerne pandekager igen…
  Rosmarinpil; navnet efter farve eller duft?? Fletværket ser godt ud!
  Skønne violer. Jeg nyder duften af mine.
  Men må nøjes med besøg af en spurvehøg … Fantastisk med synet af en havørn. Vi så dem ved Bodø… tænk at de nu flyver rundt hernede i DK. Du har da fundet et smørhul for oplevelser!

  1. Du kan tro jeg bager pandekager!
   Rosmarinpil er den fineste (i betydning som fx synåle) pil i DK. Jeg har ikke mærket nogen duft af rosmarin mens jeg har flettet med den – jeg tror ikke det er derfor. Det må undersøges.
   Vi har mange havørne på Sydfyn, jeg har set dem både ved Arreskov sø og andre steder jeg ikke lige husker navnet på. Det er en fantastisk fugl – jeg var helt høj længe efter. Der kom en nabo forbi som også havde set den. Smørhul, ja!!!

 2. Hvor har du travlt og hvor ser det godt ud, det du har gang i, især de små rosmarinpiletræer…
  Det bliver dejligt for dig, at få besøg af dine børnebørn, de er jo bare herlige, og der kommer ind imellem nogle guldkorn, som man kan leve længe på. Sidst sagde vort ældste barnebarn: hvor er jeg bare heldig, at jeg har jer som bedsteforældre, suk, der var ikke et øje tørt.

  1. Tak for dine søde ord. Der kunne skrives bøger, og det er vist gjort, med børnebørns guldkorn.
   Jeg glæder mig, også til at bage pandekager!
   De små piletræer er ikke svære at lave, og de kan stå ude i flere år, sommer og vinter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.