Pudevrimmel.

Min kære mand har længe ment at puderne i vores sofa var lidt (for)farvestrålende. Med den nye lyse stil,  fik jeg en ide til at ændre på det. For et par år siden købte jeg et håndbroderet billede med motiver fra Bayeux-tapetet. Jeg har ikke kunnet nænne at klippe det i stykker, så i mellemtiden har det været en stor gulvpude. Nu har jeg klippet det i stykker – og syet 4 sofapuder af det. Da jeg var ung, broderede jeg en lille blå pude med motiver fra det samme franske tæppe, og den kommer nu til ære og værdighed ved siden af de andre. Og min mand er glad!

2014-10-22 12.36.00

Jeg har været i Bayeux og set det imponerende 70 meter lange tæppe, syet til minde om Wilhelm Erobrerens sejr i slaget ved Hastings i 1066. Ingen ved præcist af hvem og hvor det er syet, men det er dateret til tiden lige efter 1066.

Nu er de farvestrålende puder kommet ud i havestuen, i min røde strikkesofa, og for mig er det meget inspirerende med farver omkring mig. Jeg strikker på 2 trøjer/sweatre, mere herom senere. Farverne er gyselige på billedet, det er heldigvis kønnere i virkeligheden!

2014-10-22 12.39.08

10 tanker om “Pudevrimmel.”

 1. Nu kommer pudevrimlen til sin ret på rette sted! Den lille blå passer jo lige ind…
  Jeg har beundret bogen og fortællingen om besøg i Bayuex både fra mine forældre(for mange år siden) og fra mine rejseveninder, der så tæppet i år. Imponerende historie. Og fascinerende syteknik.
  Teaser! To trøjer og en glimt af kanterne… Jeg kan faktisk godt lide den røde udgave…..

  1. Tak for puderosen – er det ikke lidt sjovt, at jeg faktisk syede den lille blå for 40 år siden?
   Det er dejligt at strikke på 2; når man er ved at br…. sig over de lange omgange, tager man bare den anden!

 2. Nu har du igen været produktiv, DU ER da fantastisk! Fine puder, må man sige, men den nye trøje med 4 kanter på spids-Wow, pift pift!!Det mønster kan hurtigt inspirere mig til noget …..
  Dejligt, ha en go aften! KH

  1. Hvad, er I ikke rejst endnu? Jeg har lige set vejrudsigten – 30 grader!
   Jeg har ikke broderet gobelinen, den har jeg købt i en genbrugsforretning. Jeg har bare syet dem om, i aftes – jeg fik ideen kl 19 og kl 21 var der nye puder! Jeg kan også godt lide rudemønstret; det er tegnet sådan, at der aldrig er mere end 5 masker i hver farve ;O) jeg har fundet 6 farver frem, som er i en Noro garn, og strikket dem til mønster. Nu strikker jeg et stykke kun med noroen, og så ??

 3. Tapeterne er nydelige, men jeg kan nu godt li’ stedmoderblomsterne og katten – dejligt, at du lod dem overleve i dine gemakker:) Til gengæld var det da en lidt træls prognose at gå hjem med i går – gid man engang imellem kunne bestille et lille mirakel…

  1. Jeg har den tro at Guds kræfter er i os selv, så jeg må kvinde mig op og få det bedste ud af det – jeg tror ikke aftenbønnen hjælper ret meget (og jeg får så ondt i knæene!)
   Jeg elsker de to puder, jeg har faktisk syet flere kattepuder, men de er i et andet gemak. Stedmoder er min yndlingsblomst, der er så mange farver og kombinationer. Jeg har en pude liggende af Kaffe Fasset med stedmoderblomster, jeg ikke er begyndt på endnu.

  1. Tusind tak, ja det er en fantastisk historie. Jeg har set at nogle kvinder er i gang med at brodere en mindre udgave, vist nok med danmarkshistorie – jeg ved det ikke rigtigt.

 4. Skønne, skønne billeder.
  Du er alt for inspirerende for mig at følge, jeg MÅ simpelthen prøve også.
  At strikke dine trøjer, sy dine puder, brodere osv osv.
  For tiden kæmper jeg med en trøje (og pulsvarmere til ungerne, en trøje til babyen + det løse), så der er dømt no-go for nye projekter.
  Det gør næsten ondt!

  1. Hi hi -det er da dejligt at være inspirerende for andre, men du gør mig helt flov – så go er jeg ikke!
   Det er så dejligt at brodere; jeg slapper totalt af, mere end ved strikkeriet, der godt kan være lidt hårdt for skuldrene. Jeg er også lidt egoistisk, jeg laver lige det jeg har lyst til. Og heldigvis er der nogen der kan li det, så jeg kan finansiere mit garn ved salg af mønstre og kits. Hold ud hold ud – lige pludselig er du færdig med projekterne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.