Pingvinens frakke færdig…

Det har varet længe, med andre håndarbejder ind imellem, men nu mangler den bare vask og facontørring. Nyt ord, men den skal ikke blokkes, som alle engelske/amerikanske strikketøjer skal – den skal tørre liggende, mens jeg hiver lidt her og retter lidt her….

Alt garn er natur; den vinrøde, som er bundfarven, er fra  Mettes økologiske håndtamme får, der er blandet med merino og farvet af Mette. # Det orange er madelinetosh, , det grå ligeså, og det gælder for hele trøjen, at den er strikket i ‘halvandet’ garn. Dvs én fingering og én lace-tråd. Det har givet at pind 4 passer, og det er absolut den største pind jeg kan tåle at strikke på. Alligevel blev det for hårdt, og jeg måtte på ‘rekreation’ på en tynd pind. Her fik jeg strikket en sød hue og begyndt på et forårssjal i vævestrik.

Grundideen er penguono, men bortset fra rygstykket, er det mere fri fantasi derefter.

Sjalskraven er strikket stor, så den kan stå eller bøjes om, efter humør. Der er også en lomme – (jeg kan ikke strikke en jakke uden lommer.)

# Mette sælger af sit garn. Hun har lige fået spundet et fantastisk lækkert garn i 1/3 angora og 2/3 merino. Hun har gemt angoraen fra sine kaniner i flere år, og nu fået spundet garnet på Hjelholt spinderi her på Sydfyn. Skriv til mig hvis I er interesserede.

Jeg elsker at strikke vævestrik, der er en speciel rytme i strikningen. Farverne er noget stærkere i virkeligheden.

Is inderst i bugten, ca 400 m fra mit hus.

8 tanker om “Pingvinens frakke færdig…”

 1. ÅH hvor ser den frakke skøn ud!! Tit når jeg kigger i mit skab eller i spejlet ser jeg tøj i neutrale og mørke farver. Specielt nu hvor håret får lov at gråne er det noget trist at se på. Jeg SAVNER farver og spræl – men selv om strikkepindene gløder, tager det jo lidt tid at få farverne tilbage i skabet 🙂
  Vævestrik er er jeg også vild med – tænk at man så “simpelt” kan lave så skønne mønstre.
  Knus og tanker

  1. Tusind tak Henriette.
   Jeg har besluttet at jeg vil til at sy mit tøj selv; jeg har bestilt 8 m hør i 2 farver – lysegråt og mørk lavendel. Der skal kunne blive flere par 3/4 lange bukser og et par kjoler. Hvis/når det bliver godt, vil jeg købe noget helt lyst hør til sommertøj. Jo lysere farver, jo færre rynker ser man – og jeg ser mindre bleg ud. Jeg går for meget i sort – og ser altid træt ud.
   At jeg så også ER træt, er en anden sag – jeg trænger så meget til forår!

  1. Tak Ulla. Den startede som en penguono – men den har vist mistet faconen for længe siden. Ifølge Stephen West er det ok at gå sine egne veje, og kun lade sig inspirere.
   Jeg er så stolt, mit barnebarn på 12, Karl, er vild med den – større ros kan jeg ikke få!

 2. Bente, jeg har lige læst at Stephen West kommer til Årup til Knit and Jazz i august, du må da til Årup og vise ham din flotte trøje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.