Palmesøndag.

Denne dag er værd at nævne, fordi det har været så smukt et vejr. Jeg havde et program for dagen, som jeg var spændt på om jeg nåede.

Tidligt i morges, efter badet, gik jeg i gang med at male højbede. Det tog 20 min, så det var jo nemt – og en fed følelse da det var gjort.

Herunder; blåbærrene har fået god plads  i år. Kun en timian gør dem selskab. Den kan også godt li surbund.

Forklaring; i går købte jeg til 2 nye højbede, 4 rammer, men de var hvide – som mine ben efter en lang vinter, og det så UD! Mellem 6 sorte – det kan I nok forestille jer. Men de havde ikke andre, så jeg greb en lille dåse sort maling og en malerulle på vejen til kassen.

Jeg skulle have gæster til formiddagskaffe, så der skulle pyntes lidt op og tjekkes spindelvæv. Jeg nåede det, og det var meget hyggeligt, – det var naboer. Kl 10.40 til 17.15 skulle jeg se tv.  Det vigtigste cykelløb på året: Paris – Roubaix. 256 km bla på brosten. Jeg elsker det løb, det er så dramatisk, så fyldt med historie og historier – og alle verdens bedste er med i denne ‘forårsdag i Helvede’ Jeg sad naturligvis ikke og så det hele,  kun næsten….

Kig godt på den hvide blomst tv; det er en ny slags kalanchoe (staves det sådan?) Den er så fin, i modsætning til de skriggule man kan få alle steder….

Hvor er det pinligt – jeg satte det billede i den 11. marts! Sorry, min hukommelse er godt nok ikke god….

Med det 7. og 8. højbed kan jeg få plads til artiskokkerne, valmuerne og alle de andre sommerblomster jeg har købt frø til. Og et par georginer mere, som jeg er kommet til at købe. Og alle ærteblomsterne, som skal gro op ad kæppe jeg har sat i jorden. Og lidt senere, når det er blevet næsten sommer, skal klatrebønnerne jeg har fået tilsendt af Hanne gro op ad nogle stativer jeg ikke har lavet endnu….gad vide om jeg skal købe et par stykker til?

14 tanker om “Palmesøndag.”

 1. Det var en rigtig dejlig Palmesøndag – godt du nåede det hele, utroligt hvad du har gang i. Jeg nød cykelløbet hos søn og svigerdatter med vores lille nye barnebarn på en måned i armene. Livet er godt.
  Tror du ikke, du hellere må købe et par højbede mere 😉

  1. Det var så spændende, det cykelløb. Men endnu mere spændende med dit lille nye barnebarn; de er så kære i den alder.
   Jeg bliver så rørt over så små børn. Tillykke med hende!
   Hihi, nej, jeg skal ikke have flere højbede – der er ikke plads til flere.
   Og ja, livet ER godt, jeg nyder også hvert minut af det. Det er derfor jeg har gang i så meget. Men lige i disse dage, har jeg gang i at strikke ærmer og bul længere på blusen til mit største barnebarn. Det er knapt så sjovt.

   1. Jeg bliver også rørt over små babyer, især når det er mine børnebørn, denne gang en lille Laurits.
    Jeg er blevet meget bedre til at nyde hverdagen og de små øjeblikke, måske er det alderen, der gør det.
    Ønsker dig en rigtig dejlig påske med alle dine mange gøremål.
    Marianne

 2. Fantastiske superwoman – du kan bare det der – og viljen er du helt vimmer – hvad du får udrettet.

    1. Jeg har også været alene i nogle år førhen med mine børn – og ja – man er faktisk meget mere kreativ – fuldfører det man gerne vil – ! Og den ene er altid enig med sig selv om, hvordan det skal se ud – eller være!

 3. Forskellige smag og man kommer ikke hjem med noget – næsten ikke – som man ikke har snakket om. Dog tror jeg nok – at det er mest “mig” der har sat præg på det hele – men der er en kant.

 4. Dejlige forårssysler i haven. Her har vi meterhøje snedriver, men det dejlige lys er kommet, og der er forår i luften. Jeg har også blåbær i vores sommerhushave – de klarer sig år efter år næsten uden pasning, kun når vi er på ferieophold. God påske og hilsen fra Grønland.

  1. Tusind tak for hilsenen fra nord – kan du virkelig plukke blåbær i Grønland?!
   Lyset er næsten den største forskel her; dagens længde er tiltaget til det dobbelte, sådan føles det næsten!
   Og så alle de planer man får, selvom det i nat var frostvejr, så har jeg da lagt alle mine georginer. Kan du dyrke dem?
   Jeg får lyst til at luge og ordne, men det er farligt – der er så meget grønt jeg ikke helt kender endnu, eller rettere, jeg tør ikke hakke det væk, hvis nu der er noget godt på vej op nedenunder! Så jeg venter til noget genkendeligt kommer op over ukrudtet.

   1. Amerikanske blåbær har jeg i vores sommerhushave i Danmark – sydvestsjælland ved vandet. Her i Grønland er der mosebølle i fjeldene, de smager også godt. Geoginer kan vi ikke dyrke i Nuuk med mindre det bliver i vinterhave eller drivhus – måske – kun de meget kuldetålende hårdføre sommerblomster med forspiring inde i huset
    , så kan vi nyde dem 3-4 måneder i højsommeren udenfor. Vi kommer til vores sommerhus hvert år i Danmark – der har vi en dejlig have – nærmere naturgrund dog med en masse blomstrende buske og en del hårdføre stauder, der kan passe sig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.