Påskekamp

Jeg elsker at se fodbold, helst en rigtig ‘herrekamp’ med glidende tacklinger, så græstørvene flyver om ørerne …..

Jeg er ikke nogen pivefis – og jeg har selv spillet fodbold, på et tidspunkt hvor jeg måtte have strækbind om mine små bryster for at komme på holdkortet. Dengang lærte jeg at man ikke skal pive over småting – store drenge piver ikke, og ville jeg hedde Bent på holdkortet, måtte jeg bide tænderne sammen og spille videre.

Nu er pigefodbold blevet anerkendt og jeg har fået det sidste bogstav igen, men spillereglerne er stadig de samme – ikke pive over småting –

Før påske begyndte jeg at blive rigtig sløj; feber, ondt i hovedet, kvalme og ondt i ører og hals. Der gik nogle dage, hvor jeg fik det dårligere – både feber og smerter blev værre og værre. Påskedag var jeg nødt til at krybe til korset, at ringe til lægevagten – et par dage efter at min mand var begyndt at true med det. Efter at jeg havde penslet mine lidelser ud i detaljer, var svaret: ’et typisk eksempel på en virus, der huserer i øjeblikket’.  ’Tag et par panodil og bliv under dynen, så skal du se, så går det hurtigt over’. Han manglede bare ’lille ven’ i den totale ydmygelse! Jeg var sgu så syg, at jeg kunne have ædt de sidste 10 panoer jeg havde, uden at mærke nogen forskel!

Natten til 2. påskedag, efter 4 timers maratonløb over stuegulvet med en skrigende ørepine, ringede jeg igen til lægevagten, og ventede i 14 minutter, før en venlig læge gentog, fra ord til andet, det samme som dagen før.

Næste morgen var jeg så syg, at min mand kørte mig de 25 km til lægevagten på Herning Sygehus, hvor en lyshåret læge-engel straks konstaterede, at jeg havde dobbeltsidig lungebetændelse og mellemørebetændelse og et tårnhøjt infektionstal.

Kæmpedosis penicillin og mindst 2 ugers rekonvalescens!  –  Det vil sige at jeg lige nøjagtig bliver rask inden jeg skal flyve til Beirut. Forhåbentligt.

Hvis I ikke for længst er stået af, har I  selvfølgelig tænkt: hvorfor i alverden tog hun ikke op på sygehuset noget før?

Tjah, måske fordi jeg engang hed Bent på holdkortet…

2015-03-30 13.23.30

 

 

16 tanker om “Påskekamp”

 1. Jysk stædighed kombineret med en vis autoritetstro…
  Åhh. din stakkel. Det var da også bare for meget. Håber sørme din læge-engel får dig hurtigt på benene.
  Den Beirut tur skal ikke aflyses!!!
  Knus og god bedring.

  1. Tusind tak, Anne – men det med den jyske vil jeg gerne have mig frabedt! Jeg er fynbo, født på Fyn af 2 fynboer – og jeg bliver aldrig jyde, selvom jeg er gift med én. Er du i øvrigt klar over hvor stor mentalitetsforskel der er? Det er kolossalt, jeg forstår det næsten ikke, men jeg kunne skrive en bog om forskellene på jyder og fynboer ;O)

 2. Rigtig god bedring til dig, håber du bliver frisk til turen. Jeg bliver endnu engang harm, når jeg hører om, hvor dårlige lægevagterne er til at høre på patienterne. Det må være muligt at høre, om det er rigtig alvorligt eller ej. Vi er vel alle tilbøjelige til at vente med at ringe til vagtlægen så længe som muligt. Pas på dig selv og nyd din mands kærlige pleje.

  1. Tak for de kærlige ord. Jeg har undervist voksne mennesker hele mit arbejdsliv, og er da altid blevet taget rimeligt seriøst
   – men efter denne oplevelse kan jeg godt føle mig som en lille pige, der ikke bliver taget alvorligt!
   Nogen burde sgu ruske de læger og spørge dem om det gir godt at tage vagter! Jeg skal til at ha noget for mine skattekroner,
   næste gang møder jeg op første dag jeg har feber, ingen hensyn længere.

 3. Jamen Bente, sikke en redelighed. Du er sku sej, at kunne holde ud så længe, men det var nok ikke til DIN fordel! Du ønskes rigtig god bedring. (vi har lige på skift haft influenza ca. 14 dage hver, det er også øv)! Se nu og kom til hægterne i en fart så du kan komme på ferie, søde! Knuz fra

 4. Jeg forstår så absolut godt at du er harm, men jeg kender det lidt fra den anden side og kan faktisk også godt forstå lægens reaktion. Han kender dig jo ikke … i de faktisk-ikke-særlig-gode-gamle-dage, hvor familielægen VAR en familielæge, ville han have stået der som et plantet spyd og udmærket vidst, hvor slemt det stod til.
  Men efter jeg læste, at danskerne i gennemsnit (GENNEMSNIT!) går til læge 11 (ELLEVE!) gange om året, så synes jeg måske ikke, det er helt så mærkeligt, at de ikke altid tager folk alvorligt. Jeg har været to gange til læge (vi ser lige bort fra min brystkræft, som ikke tæller i denne sammenhæng …) inden for de sidste syv år. Der må være nogen, der helt vildt overdriver det med at gå til læge, hvis gennemsnitsdanskeren gør det 11 gange på et år.
  Nå. Undskyld. Alt dette er naturligvis dig uvedkommende.
  Rigtig god bedring til dig – jeg håber virkelig, at du er rask, til du skal rejse!

  1. Jeg takker for din helt igennem fair argumentation – gud fader bevares, hvad laver folk dog der 11 gange om året??
   Jeg hører desværre ikke til de helt raske, men selv ikke i de værste perioder kan jeg snige mig op til halvdelen pr år.
   Man burde måske bede lægerne tage en alvorlig snak med deres mest ‘trofaste’ patienter!

  1. Tak, tak – det går faktisk lidt bedre ;O) Jeg har insisteret på at støvsuge huset i dag;
   foreløbig har det taget 2 timer med 4 pauser, og jeg mangler stadig bad og soveværelse…..
   Man må jo kravle før man kan gå!

 5. Så dér kom forklaringen på stilheden på bloggen (håbede jo det var fordi du valsede rundt fra den ene påskefrokost til den anden). Rigtig god og snarlig bedring!
  Knus Susanne
  PS: Jeg lover at købe bogen hvis/når du får den skrevet….

  1. Hej Susanne. Påskefrokost, HA! ikke én eneste, selvom jeg havde indkøbt både sild, laks, æg, ja alt til faget hørende – men jeg har da nydt at se min mand få dejlig mad hver dag! Hvordan går det for resten med halsedissen?

 6. Bare til oplysning: I følge Danmarks Statistiks årbog for 2014 var det gennemsnitlige antal KONTAKTER pr. person til læge, speciallæge, tandlæge eller anden læge ialt 11,4.
  Mvh.

  1. Ok, det er jo en lidt anden sag! En meget anden sag, vil jeg sige – så kan jeg godt være med i gennemsnittet, hvis man regner henvisninger til diverse speciallæger og undersøgelser på sygehusene med – tak for dine oplysninger.
   Det er dejligt at blive klogere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.