På gå-ben.

Lørdag skulle jeg til pilefestival i Jernalderlandsbyen ved Vingsted. Det skulle være min sommerferie, og jeg havde bestilt togbilletter for længe siden. DSB havde også skrevet ind i rejseplanen hvilken bus jeg skulle med, både ud og hjem. Jeg ville være sikker på at have hele dagen deroppe, så jeg bestilte toget tidligt om morgenen. Dagen før, da jeg ville bestille teletaxa til rutebilen, var beskeden, at i weekenden kørte de kun fra 10 – 17! – jeg kunne hverken komme ud eller hjem! Min søde nabo tilbød at køre mig om morgenen, og jeg fik også lavet en aftale til hjemturen.  Nu kunne festen begynde. Bil, rutebil, regionaltog, intercitytog, rutebil. Jeg stod af på det anviste sted, og undrede mig over at der ikke var nogen skilte eller parkerede biler. Ind i forsamlingshuset og spørge om vej; så gik jeg rask derud af. Efter et par km, så jeg en ældre mand i en have, og spurgte ham om der var langt igen. ‘du skal 2 km tilbage og til højre, så kommer det en 5-6 km ude’. Jeg satte mig og spiste min madpakke, mens jeg overvejede min videre færd.  Det regnede, men fint, så kunne folk da ikke se at der løb en tåre eller tre.  Ind i en forretning efter to km for at tjekke retningen, og spørge om der fandtes en taxa – nej. I løbet af de næste km forsøgte jeg uden held at tage den på stop – der var engang, hvor jeg med mit lyse hår og lange ben kunne komme op og køre meget hurtigt! De tider er forbi! Jeg nåede frem 5 1/2 time efter at jeg tog hjemmefra. Heldigvis havde jeg taget kondisko på…..

2016-08-23 08.03.44

Denne fantastiske kombination af en tønderfyrsvamp og pil vakte min begejstring. Jeg har i mange år samlet på de fine svampe, som kommer på udgåede træer. Nu kan jeg bruge dem til noget, afhængig af svampens størrelse, kan der laves små og store vægkurve. Denne er ca 27 cm bred. Det var det eneste jeg købte, heldigvis.

2016-08-23 07.54.20

Jeg begyndte straks at undersøge hvorfra retur-rutebilen gik, og selvom gaden hed noget andet, var det samme rute som på udturen. Det betød 6 km tilbage – efter turen rundt på festivalen . Jeg konfererede et øjeblik med mine fødder, og besluttede at bruge de penge jeg havde sparet sammen til pil, til en taxa til Vejle.

2016-08-18 13.28.14

Da jeg stod på perronen i Vejle, lød det i højtaleren, at tog til Fyn og Sjælland var forsinket en time.  Der røg afhentningsaftalen – nu var der kun taxa tilbage efter intercitytog, regionaltog, rutebil.

Vel hjemme ved 8 – tiden, sank jeg om i sofaen og kunne ikke lade være med at grine. Men næste dag grinte jeg ikke så meget – jeg kunne ikke gå. Det gjorde så ondt, at jeg besluttede på stedet at begynde at træne – det kan vist ikke ske for hurtigt!

2016-08-23 07.54.33

Tandpinen er næsten gået over…..

4 tanker om “På gå-ben.”

 1. Øv, altså for en uheldig dag! Jeg håber, det trods alt var udfordringerne værd. Du burde snart ha opbrugt din kvote af uheld.
  Dine billeder er skønne – og min lille lillesøster er glad for at overtage brandeblusen😉

  1. Festivalen var desværre ikke uheldene værd; der manglede ca 30 % af udstillerne, så vidt jeg kunne bedømme.
   Og det regnede hele tiden – det kan arrangørerne jo ikke gøre for.
   Blev blusen for lille ? Det er jeg meget ked af, men det er så svært at skrive str. på – det kan forstås på mange måder.
   Jeg håber du har mod på at strikke én til.

 2. Nu må du da snart fortjene lidt medgang, sikke en tur du har været på, godt at det i det mindste går bedre med tanden. Jeg er bange for, at hvis det havde været mig, havde jeg sat mig skrigende i vejkanten.

  1. Jeg kender ikke adressen til ‘medgangskontoret’- ellers havde jeg skrevet til dem for længst….
   Men jeg overlevede, det er det vigtigste. Og nu er det så dejligt vejr, så det skal nydes!
   Go solskinsdag til dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.