Op og stå….

Jeg har haft det ad h…… til, med deraf følgende  spredt fægtning på indlæggene. Jeg blev enig med mig selv om, at det måtte ha en ende. Og hvad gør man så? Man frekventerer selvfølgelig en garnbutik! Det har længe irriteret mig at jeg skulle lede højt og lavt efter den pindestørrelse jeg vidste jeg havde – men havde jeg lånt den ud ?(meget muligt) eller sad den i en UFO ? ( sandsynligvis) – eller var det lige præcis den størrelse, der var knækket? I hvert fald købte jeg et komplet sæt Addi klick lace pinde. (Jeg havde sparet op.) De blev brugt til at strikke en masse små prøver, lækkert med nye pinde!

2015-03-04 09.29.26

Da jeg kom hjem, skinnede solen lystigt, og der blev hurtigt 19 grader i værkstedet. Jeg ilede ud og skar et par juleroser til en lille vase, og så, at de små duftende blommeiris var på vej til at folde sig ud. Foråret er her!

2015-03-04 09.32.23 

Og se så hvad der mødte mine øjne da jeg stod op…………

2015-03-04 09.31.21

2015-03-04 09.56.37

Det siges at foråret er udsat til weekenden; pyt, når bare det snart kommer…….

mmmm

14 tanker om “Op og stå….”

 1. Foråret er stærkt på vej! Det skal bare lige stadig på skrømt slås lidt med vinteren en gang imellem, men sådan er det …
  Er Addi bedre end KnitPro? Jeg synes sidstnævntes wirer lidt for ofte springer ud af deres holder, og det er altså SURT, er det!
  Hvor tynde pinde kan man få hos Addi? Jeg ser, at sættets mindste størrelse er 3,5 og jeg bruger meget tit str. 3,0.

  1. Jeg synes at Addi er bedre end knitpro – men jeg har ikke erfaring i om wiren springer ud – derimod er jeg så irriteret over at ‘overgangene’ ml metal og carbon(?) er så ujævne på knitpro pindene. Du kan ikke købe pinde med udskiftelige wirer tyndere end 3 1/2, en meget vidende garnhandler har fortalt mig, at de tynde pinde ikke kan holde til det. Jeg ledte efter et sæt for år siden, men måtte give op, det findes ikke. Jeg strikker også meget på pind 3, og må derfor købe ved siden af.

   1. Garnudsalg har dette: Chiaogoo Small Lace Metal:
    Pinde: 2,75 – 3,25 – 3,5 – 3,75 – 4 – 4,5 – 5
    Kabler: 1 x 35 cm – 1 x 55 cm – 1 x 75 cm. Kablerne kan samles til et længere kabel i sættet medfølger 1 stk. samle-led. Disse kan suppleres i løssalg.
    Endestoppere 2 stk.
    Markører 2 x 6 stk.
    Pindemåler samt 2 nøgler til fastspænding af pinde på kabel.
    Købte et sæt. De er behagelige i brug, god spids, fin overgang til wiren, kan samles til længere wirer…. Men jeg fortsatte alligevel med knitpro fordi mulighederne passer til mig!

    1. Se mit svar til Ellen ovenfor. Jeg har ikke været tilfreds med kvaliteten, og de er dobbelt så dyre som Addi – jeg har lige givet 699 for et sæt 3,5 – 8,
     det samme koster et halvt sæt i chiaogoo. Nu prøver jeg dem.

   2. Jeg rev mig og investerede i et sæt ChiaoGoo metalpinde (fra Garnudsalg) for et halvt års tid siden. Min mindste størrelse pinde er 2,75 (den er nok snart slidt ned til en 2½’er).
    Pindestørrelserne er amerikanske, derfor er de lidt skæve for os.
    Jeg er vild med de pinde. Men også i det system skal man stramme pind/wire rigtig godt til for at undgå at de løsner sig.

    1. Jeg har også et sæt chiaogoo, men de knækker – jeg har købt 3 nye wirer i løbet af de sidste måneder, og nu er der igen knækket én.
     Derfor indkøbet af Addi – nu håber jeg så at de holder. Det er et andet clicksystem, så håbet er lysegrønt.

 2. Skønt med nyt værktøj… især når det lever op til forventningerne!
  Det med at pindene “forsvinder”, kender jeg… og finder dem senere i diverse opstartede, ikke afsluttede, “idéer”!
  Julerosen kender jeg, men den mørk rosa/lilla… er det en frugtblomst?
  Man må sige at marts byde på afvekslinger! Hagl, regn, sne. solskin… Åh, det gør så godt at stå i en solstråle og mærke varmen! Håber søndag byder på sådan en solstråle…

  1. Den mørke knop er en julerose som den hvide – bare ikke sprunget ud!
   Ja, meteorologerne har da lovet forår på søndag – gad vide om det holder……
   Jeg trænger!

 3. Åh hvor ser der hyggeligt ud i værkstedet som jeg regner med vi kan se på næst-nederste billed!! Jeg ville ELSKE at sidde dér, kigge ud med godt håndarbejde i hænderne, kaffe og godt selskab 🙂
  Håber du snart kommer oven på igen…
  Knus Henriette

  1. Tak skal du ha’ – ja, det er værkstedet, og det er også der, jeg tilbringer de bedste timer – når det ikke lige er sommer..
   Men blomsterne begynder at pible op alle steder – jeg har også lige set, at min træpæon skyder fine grønne skud!

 4. Hej Bente, trist at høre du ikke er helt på toppen! Her går det godt, er lige kommet hjem fra København. Veninde besøg i flere dage, kom forbi Uldstedet, Sommerfuglen og er blevet helt vild inspireret! Det er da skønt!
  Diverse strik er kommet af pindene og jeg er begyndt at sy, den første busseronne er blevet syet og mere er på vej. Jeg hygger mig! God vind frem over til dig-knus fra Marianne

  1. Nøjj, jeg ville gerne have været med! Dejligt at høre at du er begyndt at sy; jeg kan også godt li det, men jeg har længe bedt Vorherre om at udvide døgnet med et par timer – uden held, så det bliver ikke lige nu. Jeg har bestilt et telt på Saltum-festivalen, så jeg ved nok hvad jeg skal lave de næste 2 måneder!
   Om ikke før, så ses vi da der, ikke?

 5. Det lyder spændende, jeg har også tænkt på dig i forbindelse med Uldfestival! Vil du bo her eller hvad har du i tankerne? Du skal være velkommen også din mand! Jeg får besøg af min veninde fra Birkerød, hun får værelset oppe og i kan så få gæsteværelset med badeværelse! Vi har jo ikke så meget plads, men der er værelser til jer og hende! Det kunne være så hyggeligt. Ellers må du sige til – så finder vi noget! F.eks haven i Hune, det er jo et dejligt sted! Lad mig hør? Knus fra Marianne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.