Nye gardiner….

Jeg havde et par dage gået og set ‘syner’.  Det gør jeg stadig – men nu har jeg været en tur omkring OUH og fået konstateret, at det er mit glaslegeme, der er faldet sammen! Det ligner grangiveligt sorte blondegardiner der bevæges af vinden ….

Da jeg gik til lægen, gik det stærkt med at komme af sted; lægen troede det var nethindeløsning, og da jeg kun har et øje med syn på – det andet har jeg mistet på grund af grøn stær –  var det jo også fornuftigt nok.  Øjenlægen var den yndigste lille, i mine øjne meget unge kvinde. Da hun havde konstateret hvad det var jeg fejlede, spurgte jeg hvad det kom af; ‘alder’, sagde hun med et stort smil!

Som en god bekendt skrev på fb;  de legemer, de legemer, der er da heller ikke andet end bøvl med dem!

Men ellers nyder jeg de få timer det er sommer, er blevet færdig med min vintervams, og kan begynde på at strikke en ny, større, bluse til mit ældste barnebarn.

Den lille sommerfuglebusk til 20 kr, har tiltrukket mange forskellige smukke sommerfugle – de flyver fra bedet med kæmpe verbena – frem og  tilbage i eet væk.

Jeg glæder mig til september; så kan jeg plante og flytte om i haven. Hidtil er plantningen foregået efter princippet ‘hvor er der plads’ når jeg fik en plante. Eller det princip, der hedder ‘ billige buske og stauder’. Jeg køber ikke bare fordi det er billigt, men hvis det  er en plante jeg har på min ønskeliste, så køber jeg den, hvis den kun koster en brøkdel af normalprisen. Jeg har fået mange smukke buske til ingen penge. De skal bare have lidt flere år på bagen, og lidt kærlighed. Jeg vil lave om i haven; jeg vil af med nogle af højbedene og anlægge flere bede i stedet for.

En nat ved 2-tiden stod månen helt ned over Gl. Avernæs – smukt syn!

12 tanker om “Nye gardiner….”

 1. Sikke lækker din vintervams er blevet – vejret herhjemme indbyder jo til de lunere gevanter i år, men også som du siger til at nyde når der er lidt godt vejr – jeg synes tit det forekommer sidst på eftermiddagen.
  Jeg synes nu det er synd for dig at du er så udfordret i øjeblikket på helbreddet – en krammer til dig.

 2. Jeg synes, at lægerne bliver yngre og yngre og kroppen mere og mere vanskelig, mon der er en sammenhæng😉
  En lækker vintervams du har lavet, kan lige se dig sidde i din smukke have og nyder efteråret, når du nu er færdig med din ombygning af haven.
  Håber snart du bliver sparet for flere kropslige udfordringer og ønsker dig alt godt.

  1. Tak Marianne. Du har nok ret – jeg har altid svært ved at vurdere alder på unge mennesker. Men jeg har jo også svært ved at forstå at jeg ikke stadig er 37 – det er jeg da inden i…..
   Tak for gode ønsker.

 3. Hej Bente – sikke dog noget møg med dig – her går jeg i mine egne cirkler – og har kun lige fået kikket ind på din dejlige blog.
  For to år siden fik jeg helt nye hornhinder – og det er fantastisk –
  jeg troede jeg var ved at være totalt natteblind – og det var slet ikke rette tidspunkt til det – men så var jeg næsten blevet blind på højre øje af grå stær – min X svigerdatter som det så flot hedder – fik for tre år siden sat en ny hinde udenpå hendes egen hornhinde – på grund af grøn stær på begge øjne – da var hun 38 år ca. og det har hjulpet hende gevaldigt.
  Men uanset hvad Bente – så er du utrolig dygtig – meget meget mega meget – sikke resultater du har opnået på så kort tid. Du er en ener.
  Mange mange mange knus og kærlige tanker til dig
  Kirsten

  1. Tak, Kirsten.
   Det er slet ikke så alvorligt, det sammenfald – det reparerer sig selv over tid.
   Men det er fantastisk hvad øjenlægerne kan, det har jeg jo selv konstateret.
   Kærlig hilsen Bente

 4. Åh nej, ikke også det! Kom du til sagkundskaben i tide, så der er styr på det?
  Dejligt, du kan hente overskud og livslyst i haven. Det er et godt princip at slå til, når prisen er fornuftig. Nogle gange får man jo også noget, man ikke vidste, man gerne ville have!
  Din vintersag står godt til det smukke tæppe😊
  Varme hilsner og digitale knus!
  Hanne

  1. Ja, Hanne, jeg kom MEGET hurtigt afsted til OUH, så der skulle være styr på det.
   Det er lidt sjovt, jeg fandt en liste over planter jeg gerne ville have i haven, skrevet for over et år siden – det viser sig, at det kun er ganske få, jeg IKKE har ønsket mig på forhånd – så mit økonomiske gen tar ikke over når jeg ser billige planter. Og du har ganske ret, hvordan skulle man ellers forny sig?
   For resten; den himmelblå, som jeg fik frø af, er da SÅ smuk – tak!

 5. Åh hvor kunne jeg ønske dig en pause med dårligdomme og “forfald”. Hvis sammenfaldet i øjet skyldes alder forestiller jeg mig ikke at der er umiddelbar mulighed for bedring??
  Men som altid: SKØNT strikketøj – trøjen ligner noget jeg kunne BO i – hvis jeg ellers turde springe ud i farven.
  Knus og tanker

  1. Hej Henriette. Sammenfaldet heler heldigvis sig selv i løbet af nogle uger. Det er mange år siden jeg tog gardinerne ned i virkeligheden, så jeg har ikke lyst til at se verden gennem ‘stores’- er det ikke sådan de hedder?
   Jeg er sikker på at farven vil være smuk til dig; du kan jo tage en yndlingsfarve inden under….

 6. Hvor er din nye vams dog blevet flot Bente. Du kan da glæde dig til efteråret nu – hvem vil ikke gerne hoppe i sådan en trøje

  1. Hej Helle.
   Tak skal du ha; jeg er også meget glad for den – nu må efteråret godt komme. Jeg tog den på forleden aften til et besøg hos naboen – jeg kogte efter 5 min!
   Håber det går godt med din egen ‘vintervams’!
   knus Bente

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.