næsten sommer..

2015-01-24 13.28.42

I går var det næsten sommer her på matriklen – 19,8 grader i orangeriet! Pragtfuldt var det – jeg blev så opfyldt af energi, at jeg begyndte på den store alt-om-sig-gribende oprydning. Jeg tog mig selv i at synge, ‘sur sur sur, lille bi omkring’ – det varer dog nok lidt endnu. Jeg fik mere overskuelige garnhylder ikke overskueligt nok , og fandt endnu en gang ud af, at jeg ikke har plads til at have alting fremme. Men det er vigtigt for min inspiration at jeg kan se det jeg laver – selvom trøjerne bliver laange af at hænge på ginerne. Så jeg må vælge, gemme 2 giner væk og lægge strik pænt sammen på hylder. Hvilke hylder? – de hylder jeg har strikkebøger og gem-til-du -måske-får-brug-for- dem-opskrifter ? Jeg kunne måske også lægge garn fra sidste år ned i en kurv? I én af de 5 kurve hvor jeg har rester ? HJÆÆLP – jeg har over 30m2, men der skal være plads til en sofa (hvor jeg kan strikke og hvile mig i solen), et spisebord (hvor jeg kan sætte farver sammen og tage billeder), et sofabord (hvor jeg kan lægge alle de ting jeg strikker på, når jeg sidder i sofaen), 4 stole, et utal af planter, en garnvinde, kurve med strikkepinde, æsker med hæklenåle, maskemarkører, kasser med celofanposer, og så videre og så videre…………

2015-01-25 15.04.22

Min lille strikkeprøve blev færdig i går – da jeg ikke kunne holde til mere oprydning. Det er bare en halsedisse, men den sidder forbistret godt, og kan strikkes i præcis de farver der passer til frakken. Det tog ca 20 timer at strikke den, så det er hurtigt gjort. Den er strikket på pind 3 1/2, så det kan gå noget hurtigere hvis den strikkes på fx pind 4 1/2 i dobbelt garn.  Den er strikket i ren mohair og alpaka (den multifarvede). 50 gram af hver.

2015-01-26 15.31.49

14 tanker om “næsten sommer..”

 1. hej Bente.
  Jeg må helt bestemt strikke denne skønne halsedisse. Så håber du vil hjælpe mig med at finde nogle gode farver som passer til Maria?
  Hilsen Inge

 2. Pladsproblemerne har jeg absolut ikke nogen løsning på… men jeg nød at tænke på på et solbeskinnet Orangeri med en flittig bi susende rundt og arrangere garn!
  Halsedissen er da genial… kommer der et mønster ud?

  1. Jep, jeg har det lige er – i hovedet. Skal nok skrive det ned.
   Susende og susende – det er nok for meget sagt; jeg må sidde ned for hvert kvarter, og jeg er stadig eenarmet, så det….

 3. Hejsa Bente. Den halse disse må jeg eje, så opskriften ønskes, når du har tid! Dit nye garn er helt fantastisk, er der noget tilbage? Jeg er interesseret i det med stærk pink!
  Jeg er lige kommet hjem fra Skagen vinterbadefestival og har haft det så skønt. Ny energi har jeg fået efter en god nats søvn herhjemme, sådan 9 kvinder samlet under samme tag fra torsdag til søndag, ja søvn får vi ikke så meget af. Der i mod grin-strik-hygge -god mad-kold badning-traveture, det er herligt! Knus herfra Marianne

  1. Hej Marianne.
   Tusind tak, den bliver snart skrevet ned, og du kan næsten selv regne ud hvordan den er strikket.
   Jeg har desværre kun 60 g tilbage af den med stærk pink, hvis det er til en lille kjole eller en halsedisse, er det nok, men ikke til en bluse.
   Skal jeg reservere den til dig?
   Det lyder sørme dejligt med den vinterbade tur; hvis jeg boede tæt på havet, ville jeg også. Jeg gjorde det én gang i 2 graders varme, det var fantastisk!
   Det må være endnu sjovere når I er så mange! knus Bente

 4. Fantastisk halsedisse Bente – den vil jeg sørme også gerne låne opskriften på.
  Knus fra Helle

 5. Hej igen. Ja, den med det stærke pink i, må du gerne gemme til mig, sammen med opskriften, når den er klar! Knus Marianne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.