Næsten som juleaften….

Da det bankede på døren i dag ved 2-tiden, håbede jeg at det var posten. Det var det, med en fin aflang pakke fra Canada.

Tenen er lavet af en mørk træsort, som jeg ikke kan genkende. Vægten er lavet af en slags halvædelsten; i hvert fald har jeg et vedhæng med samme strukturer, som skulle være fra Rocky Mountains. Det er så lækkert forarbejdet at det er en  fryd! Den vejer 32 g, hvilket skulle være fint til både lace og fingering.  Det varer noget før jeg bliver så dygtig – hold da fast, jeg kan ikke forstå at jeg engang var rigtig god….

Jeg har fundet mine gamle karter frem – og jeg husker straks alle de blødende rifter jeg fik da jeg var nybegynder. Det er jeg næsten igen, så jeg må hellere tjekke om jeg har plaster….

Strikketøjet er et sjal, jeg er ved at strikke af noget håndmalet garn jeg har købt fra Estland. Det var rørende billigt. Jeg kan varmt anbefale at gå ind på etsy.com og søge efter hand painted yarn. Afgræns søgningen til Europa, så slipper du for at betale dyr told fra USA.

 

10 tanker om “Næsten som juleaften….”

 1. Rigtig god fornøjelse med “genoptræningen”! Jeg kan godt huske fascinationen ved og glæden over at skabe garn med så enkle redskaber. Jeg kunne også godt lide at sidde ved rokken. Men det er gledet helt i baggrunden for andre interesser…. jeg har ikke karterne mere…
  Nu vil jeg nyde dine fremskridt 🙂
  Og dit smukke sjal. Et dejligt farveforløb…

  1. Tak Anne, jeg er også helt vild med farverne.
   Tænker på at kunne sidde i haven og spinde –
   jeg skal også have samlet min rok igen, men ikke endnu – skal hygge mig med tenen et godt stykke tid først!

 2. Altså, fru Hein! Den sidehenvisning kostede mig rundt regnet halvanden times nattesøvn! Jeg er ikke sikker på, jeg fandt dit garn, inden jeg samlede mig sammen til at stoppe! Der er basis for en del studier!
  Dejligt sjal.
  Din håndten er smuk, og det i sig selv er jo en god begyndelse til arbejdsglæde. Kan vægten være agat?
  Skal man ikke betale told på forsendelser fra Canada?
  Dine verdenshjørner har da givet dig fuld valuta for pengene! Hvor er de skønne.
  Lige nu står min hoveddør åben. Tænk, at det kan lade sig gøre! Fuglene synger og tager næsten opmærksomheden fra de få biler på vejen.
  Ha en go dag!
  Hanne

  1. Hej Hanne-
   Hvor dejligt, at du fik noget ud af mit link – tiden spæner når man går derind!
   Tenen er så smuk, men jeg tror ikke det er agat; er agater ikke altid grønlige?
   Normalt går det fint med at slippe for told, så længe man kun får tilsendt små pakker. Jeg har fx købt mange bøger på amazone.com, og altid én ad gangen…

 3. Hvor er tenen bare fin, selv om jeg ikke har forstand på det, får jeg lyst til at have den i hånden. Rigtig god fornøjelse, glæder mig til at følge dit arbejde. Som altid meget smukke farver i dit sjal.

  1. Tak for de søde ord, Marianne.
   Jeg kan betro dig at det er sværere end det ser ud til, og jeg var meget dygtig til det for 30 år siden – nu kan jeg ikke!
   Gad vide hvor længe det skal tage…

 4. En gang i mellem møder man et stykke værktøj/arbejdsredskab der er så lækkert at man helt får lyst til at kaste sig over noget nyt eller genoptage en gammel interesse. Tenen får jeg i den grad lyst til at holde i hænderne. Tidligere i dag så jeg et målestativ til oplægning af kjoler – ÅH der er lang tid siden jeg RIGTIGT har syet 😉

  1. Tror du det hjælper hvis vi ber Vorherre om at øge døgnets timer til 26?
   Jeg sidder ind imellem og tegner skitser til jakker, veste, spencere, kjoler, som jeg har lyst til at sy – det kommer lige pludselig….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.