Mine græsser

er planter som bare er der, de gør ikke så meget væsen af sig, men hvor ville jeg nødigt undvære dem! De er smukke selv når det blæser en stiv pelikan – og de tåler tørke og syndflod lige godt. Jeg har købt et par stykker mere til samlingen, de er små endnu, så dem får I først billeder af næste år. Herunder er elefantgræsser, japansk græs, zebragræs. Græsserne er kun godt halvvejs i deres størrelse på nuværende tidspunkt; de gror hele sommeren, og når først deres fulde højde i oktober.

Over den gule japanske græs står en anden af mine yndlinge, en sommerfugleblomst – den må ikke forveksles med en sommerfuglebusk. Navnet fordi det ligner små hvide sommerfugle der svæver over planten. Den er sød at sætte i buketter.

2014-06-19 20.51.30

2014-06-24 09.58.31

2014-06-19 20.56.49

2014-06-19 20.57.11

 

 

4 tanker om “Mine græsser”

  1. Græsser er som bagtæppet på en scene… Det kan ikke undværes. Det angiver temaet. Skaber stemningen. Giver dybden i rummet. Tilføjer farver og kontraster.
    Og så får græsserne liv, når vinden skaber bevægelse i blade og frøstande.
    Du har da fået så meget ud af dine græsser…. smukt!

    1. Tak skal du have, og du har ret i de fine ord du skriver. Jeg håber der er græsser på din haveplan, ellers må du lave en ‘kunstnerisk’ tilføjelse…

  2. Som Anne skriver: fin baggrund for mere dramatiske planter. Jo flere billeder, jeg ser fra din have, jo smukkere ser den ud 🙂

    1. Tak for de flotte ord – jeg har lige lagt billeder ind under blomster i dag – så håber jeg du kan nyde dem. Haven ser ellers lidt forpjusket ud efter det skrækkelige blæsevejr vi har haft, og græsset er helt gult. Jeg vander bedene, men ikke græsset – det er simpelthen for dyrt når haven er så stor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.