Min mormors urtepotter.

Jeg har 3 urtepotter, som jeg holder særligt meget af; jeg har arvet dem efter min mormor, som døde i 1974, kun 59 år gammel.  Hun nåede at blive oldemor til mine 2 drenge. Urtepotterne er fra hendes yngre dage, måske før krigen – jeg ved det ikke nøjagtigt. Men jeg passer på dem – de er så smukke, og jeg tænker på hende hver gang jeg sætter blomster i dem. Da jeg havde taget billedet, satte jeg dem ned på jorden, det blæser så frygteligt i dag……..

2014-06-19 12.26.07

2014-06-19 12.27.15

8 tanker om “Min mormors urtepotter.”

 1. Oldemor som 59-årig! Der er mange, der ikke engang er blevet bedstemødre i den alder 🙂 – og selvfølgelig skal der passes på hendes urtepotter!

 2. Her er den mine bedsteforældres gamle rokkestol, der bringer minder. Sammen med flere andre gamle genstande. Et syskrin og et medicinskab, som oldefar har snittet mønstre i. Eriks mormors rok står her også, jeg brugte den, da jeg gik til spind og plantefarvning… for mange år siden…
  Jeg holder af at et hjem rummer ting fra slægten…

  1. Ja, det gør jeg bestemt også. Et af mine kæreste ‘ejer’ er min oldemors (farmors mors) brudeudstyr fra 1881, med fladsyede monogrammer på både duge, servietter, pudebetræk og viskestykker. Det er en helt speciel glæde at dække et bord med det!

    1. Ja, og et fantastisk arbejde, og så dygtigt udført. Det er selvfølgelig slidt, men jeg bruger det; hvis det bare ligger i skabet, har jeg jo ingen glæde af det.

 3. Vi gemmer og bruger også ting, som nogle måske vil katagorisere som gammelt skrammel (farfars hjemmelavede stigetaburet, i dag blomsterhylde – lille bænk snedkereret af min far og ældstesønnen, da han var fire år), men for os har stor affektionsværdi. Min særlige urtepotte er en rødlerspotte beklædt med muslingeskaller. Min mor lavede den efter en tur til vesterhavet, da jeg var lille – måtte ikke lege med cementen, kun kigge 🙂

  1. Det er lige præcis det, de gamle ting kan; vække minder og sætte små film op for vores indre øje – dejligt!
   Jeg har også ting, som andre ville betegne som skrammel – men det er min historie!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.