Min egen tid.

Så sidder jeg her igen; klokken er 03.14 – lidt tidligere end de forgående morgener, 03.22, 03.37, 04.12, …………  Jeg har fundet stearinlysene frem, de store, fede, matte, ren stearin, de brænder så smukt og stille. De gør den tidlige morgen til et hyggeligt lille rum. Hundene sover igen, de har vænnet sig til at mors opstandelse ikke betyder morgenmad. Jeg er helt vågen. Hvis jeg skal tage vigtige beslutninger, er jeg allermest klar i hovedet når jeg lige er stået op. Det gør ondt, men ikke så ondt som da jeg lå i sengen; selvom dynen er dejlig, ved jeg det letter helt utroligt når jeg står op, så det gør jeg. Gad vide hvor længe det skal vare….

2014-09-07 04.06.47

Det er utroligt stille, alle mennesker og dyr sover, selv fuglene sover. Jeg lægger planer for dagen, mens jeg drikker den dejlige økokaffe, hele bønner, som vi har manglet i 3 dage. ‘rør blot ikke ved min gamle jul’ – jul  kunne for mit vedkommende erstattes med kaffe, vanedyr! Nu skal jeg strikke lidt, ikke fordi jeg skal, men fordi jeg kan. Brandebluserne står på ginerne og nikker ‘ja, du må godt, du er færdig’.

2014-09-07 10.33.11

 

 

 

8 tanker om “Min egen tid.”

 1. Det er ingen hemmelighed, at jeg er B-menneske. Jeg hader at stå tidligt op… men jeg foretrak alligevel nattevagter frem for aftenvagter; for de stjal mine gode timer… Jeg arbejdede lige ud til parken, så det var magisk at gå ud på terrassen lige når lyset brød frem… så kom ænderne vraltende for at se, om der skulle være en chance for brød! Eller vinternætter med månelys på snedækkede træer…
  Men lad være med at vække mig for kl 8! Så kan end ikke den bedste kaffe hjælpe….
  Ja… jeg kan komme op… men så er det for at komme ud og “flyve” … helst til London!
  Dine nattevagter (håber du snart får sovet i længere perioder af gangen!) har da givet en masse skønheder… Åh, hvor er Branditterne fine… Det spil i dine garner er jeg vild med!
  Hvad er det for en grøn kabelstrik, der gemmer sig bag alle skønhederne?

  1. Det er svært at vælge, men der er så meget ‘støj’ om dagen – lyde af biler, maskiner og mennesker. Jeg er absolut ikke et asocialt menneske, men når jeg nu skal op, kan jeg lige så godt nyde det der er! Ligesom du kunne nyde dine nætter, sommer som vinter.
   Tusind tak for dine søde ord; jeg er såmænd også helt godt tilfreds med dem. Den grønne kabel-sag er en trøje jeg lavede sidste år til min mand, måske sku jeg præsentere den en dag. Jeg har også lave opskrift til den, og solgt et kit. Jeg troede aldrig jeg blev færdig – det lange rør – men vi to er jo enige om at der er fordele!

 2. Har du virkelig strikket fem ens – eller næsten ens – bluser?
  Respekt! Bliver det slet ikke kedeligt?
  Jeg har strikket efter samme mønster, men to gange må være nok 🙂 – undtagen ‘prinsesvøbet’, som jeg har strikket fire af og nok kommer til at strikke flere af endnu.

  1. Ja, det har jeg faktisk, men de er ikke ens – de er i 5 forskellige størrelser, materialer, mønstre på kroppen og én med lange ærmer. Hvis jeg skal få folk til at se de muligheder mønsteret har, må jeg vise dem forskellige muligheder. Jo lidt kedeligt, med den lille pink strikkede jeg på 4 dage, så den nåede ikke at blive kedelig. Jeg strikkede på et tidspunkt én hvor jeg bedre ku li bagsiden, men den kørte jeg død i – så den ligger i ufo-kurven.
   Jeg tror derimod jeg ville blive desperat hvis jeg skulle strikke 4 prinsesvøb, helt ens og sikkert også af det samme garn. Her har jeg skullet notere mig hvordan garnet teede sig, finde på strukturmønster, regne str. ud osv osv. Men det er fedt endelig at strikke noget for sjov! Jeg har jo også strikket 2 sjaler i samme periode. Dem har jeg strikket ca 30 af de sidste 2 år, og solgt – det er en vigtig motivationsfaktor….

 3. Sikke en smuk udsigt at stå op til, selvom det godt nok er tidligt 🙂 Jeg tager også sommetider en ufrivillig nattevagt og foretrækker også at stå op og nyde stilheden med strik og kaffe, før verden vågner – og tænker måske lidt på sundhedspersonale, lastbilchauffører, bagere og andre, der heller ikke bruger natten til søvn 🙂 Dine bluser er bestemt ikke ens på den kedelige måde, og repetition er fint nok, bare den ikke skyldes en dum fejl, så det er optrævling og om igen – hrmpf!

  1. Velkommen i klubben – her øsregnede det. Jeg har prøvet at være oppe hele natten ved sygdom eller det der er værre, og det dur jeg ikke til.
   Da jeg var ung, og drengene var små, gjorde jeg rent om natten – det var praktisk, men hårdt.
   Det lyder som om du lige har måttet trævle op? øv, det er så træls, både med den tid man har brugt og følelsen af at have dummet sig!

   1. Ja, især det sidste – selv automatstrik kan kræve en smule opmærksomhed – burde vide bedre osv. Men så kan man lære det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.