Kære Læser.

Jeg begyndte at skrive dagbog da jeg gik i 7. klasse, jeg har den stadigvæk. Når jeg læser i den, kan jeg se at jeg skal vænne mig til det medie, det er. I perioder skriver jeg om revl og krat, så en tid kun om kærester,  en periode om hvor dumme drenge er – og om gode veninder. Så kommer der afsnit om mine fremtidsdrømme – jeg havde jo hele livet foran mig. I alle afsnittene er der små bobler af glæde: ‘jeg skal skynde mig hjem fra skole, vi skal have pandekager i dag.’  ‘Mor har syet en spadseredragt til mig, den er rødternet – den er så smart.’ ‘ Solen har skinnet fra en skyfri himmel i dag.’ ‘I dag må jeg cykle til Sdr. Nærå og købe et par sandaler, Jubii.’

Nu har jeg haft min blog i et halvt år, og jeg har stadig ikke fundet min stil – eller har jeg? Efter min glædesboble i går med det smukke garn fik jeg sådan én på sinkadusen af en læser, og tak for det! – om jeg ikke snart kunne stoppe med mit usmagelige praleri – om jeg troede at alle havde råd til – min  kvalmende selvhævdelse (av for den!) – og mere af samme skuffe, sendt anonymt, fra en hotmail adresse.

Først blev jeg rasende, så blev jeg ked af det og begyndte at læse mine indlæg fra en ende af. Og måtte konstatere, at mine indlæg er fyldt med små glædesbobler om min have, mine dyr og det jeg kan med mine hænder. Jeg kan sagtens forstå at det kan opfattes som pral – det er ikke pral, hvert et ord er sandt – og skrevet for at dele mine glæder med dem der læser det. Det er en stor misforståelse at tro at mit liv har været én lang dans på de engelske roser – jeg har fået min del af sorg og smerte, modgang og tvivl. Jeg synes selv at jeg  udtrykker taknemmelighed over de evner jeg har fået, og skriver om hvor privilegeret jeg er, at bo i så smukke omgivelser. Der er bare lige det, at der ikke var så smukke omgivelser da jeg flyttede ind – jeg har plantet hver eneste plante med mine egne hænder, og måske derfor elsker jeg min have så højt.

Jeg har slettet mit indlæg fra i går, jeg ønsker ikke at støde nogen. Jeg kan kun sige at hvis man læser alt med misundelsens briller, så må det være frygteligt provokerende at læse min blog. Men man kunne måske også bare læse den som den er ment: som glædesbobler over livet, som påmindelser om at nyde dagen og solen, i morgen er det måske for sent.

Kærlig hilsen Bente

 

36 tanker om “Kære Læser.”

 1. Hej Bente. Jeg er ked af at du har slettet dit indlæg fra igår, som jeg vist slet ikke nåede at læse. Den slags sure kommentarer undgår man nok aldrig – og det er nok typisk de gemmer sig bag anonyme adr. Det siger mere om afsenderen, end om modtageren. For mig er bloggen også et forum til at vise de ting der glæder mig – og for mig en hjælp til at holde fokus på positive ting. Og det synes jeg vi fortsat skal give os selv lov til – uanset at der findes den slags mennesker derude. Heldigvis er langt de fleste mennsker (og kommentatorer) søde og positive :o)

  1. Tusind tak skal du ha. Indlægget fra i går var bare 2 billeder af noro garn, som jeg lige havde fået hos Lisbetz, og min sædvanlige begejstring over farverne osv. Det er jo ikke sådan at jeg bare har penge som græs, slet ikke, men jeg har en aftale med Lisbeth, og garnet er jo ikke til mig, men til kits til strikkefestivalen. Jeg tror du har ret, vi kan ikke gardere os mod misundelse og smålighed – og langt de fleste er så søde! TAK.

 2. Kære Bente
  Du må søreme bare blive ved.Jeg læser din blog med allerstørste fornøjelse . Min have er ikke så fin , jeg strikker mestendels efter opskrift og køber brugt garn . Dette kan ikke forhindre mig i at glædes over alt det du skaber og viser frem.
  For mig er det en daglig inspirationskilde at se alle de smukke ting andre kan kreere.
  Mange tak skal du have.
  De allersomkærligste hilsener fra Karin

  1. Kære Karin.
   Hvor bliver jeg dog glad for din kommentar; jeg synes du udtrykker lige netop det, vi kan med hinandens evner – inspirere og inspireres.
   Ved du (ja, selvfølgelig ved du det) at der på etsy.com kan købes det mest godylt lækre genbrugsgarn? Jeg blev så overrasket over at se det, det vil jeg prøve! Og bare rolig, jeg bliver ved – ukrudt forgår ikke så let…..
   kærlig hilsen Bente

 3. Hej Bente.
  Ærgerlig at du vælger at slette indlægget, det er din blog og dermed dig der bestemmer hvad der skal skrives og hvordan det skrives. Jeg beundre jer blogger der invitere os læsere ind i jeres private univers og deler jeres passion for garn og strik, eller hvad bloggen nu handler om. Personen der var utilfreds med din blog kunne jo bare undlade at læse med. Jeg håber du forsætter din blog uanfægtet.
  Vh Jane Hansen

  1. Hej Jane. Jeg blev ærligt talt lidt chokeret da jeg læste den kommentar – hvis jeg havde ventet et par timer, ville jeg ikke have slettet mit indlæg. Men det var så ledt, og med eksempler, at jeg ikke kunne lade være med at komme i tvivl – virker det sådan på folk? Jeg tror de fleste af os kan komme i tvivl selvom vi har de bedste intentioner, så sidder der måske en orm og gnaver: du praler, du vil bare vise dig…….
   Men jeg fortsætter, og prøver at ryste den misundelige af mig! Tak for dine kloge og søde ord. kh Bente

 4. Hej Bente,
  Misundelsens brød kan man ikke spise – bliv endelig ved med at skrive som du har gjort hidtil, det er en stor fornøjelse at læse. Og dine dejlige billeder fra både din smukke have, dit kreative værksted og dine smukke kreationer nyder jeg også!
  God weekend!
  Kærlig hilsen Ulla

 5. Hej Bente, blev så glad da jeg så din overskrift i går, tænke at på trods af dine smerter kan du udtrykke din glæde over farver, garn, natur mm. Jeg er ikke så god til at få skrevet en kommentar, men nyder hver dag dine indlæg på godt og ondt. Vi skal nemlig huske, at nyde dagen idag, igen ved hvad i morgen bringer.
  Ønsker dig trods smerter en god weekend, Marianne

  1. Hej Marianne. Tusind tak for dine gode ord; det er lige præcis det, der får mig til at fortsætte! Og så det faktum, at jeg elsker at skrive og tage billeder, elsker at dele min begejstring over smukke ting. Ja, jeg har forbandet ondt, men det er værst om natten – om dagen kan jeg abstrahere fra det ved at se på og strikke med det smukke garn jeg har – om natten er jeg så træt, det er mørkt og alle andre sover, så får jeg lidt ondt af mig selv!
   Rigtig god weekend til dig også. kh Bente

 6. Jeg finder det synd at du har slettet dit indlæg, jeg fik det læst med glæde og billederne af det skönne garn beundret. Selvom jeg ikke har sådan set råd til at frådse i mange af de garnsorter du og andre strikkebloggere præsenterer og de nævnte garne heller ikke er til at köbe i nærheden af mig, vil jeg bestemt ikke undvære fornöjelsen af at se dem, drömme om dem, se hvad de kan blive til når en kunstnerisk knitter får dem brugt. De kedeligste strikkeblogge jeg ved er de som ingen farver og ingen glæde har, hverken í tekst eller billeder. Et menneske som har det godt i sit skind vil nok aldrig blive kvit misundelige mennesker, og lad dem endelig ikke ödelægge bloggen, hverken for dig selv eller for os andre som fölger gerne med i din have, dit strikketöj og i glimter af dit liv.
  Ha’ en rigtig god farverig weekend!
  Vedis

  1. Hej Vedis. Tak for dine søde ord – det luner så dejligt. Jeg vil lige forklare at jeg heller ikke har råd til alt det garn jeg får igennem huset, men dels har jeg fine aftaler med nogle leverandører (læs: rabat)- dels bruger jeg gerne lækkert garn for at lokke mine kunder til at købe det jeg strikker….
   Og så er jeg meget sparsommelig, jeg har fået én ny kjole i år, og nye sko var sidste år, tror jeg. Jeg bruger meget lidt penge på mig selv, så der kan godt blive til lidt garn. Så har jeg i øvrigt det princip, at strikkeriet skal betale garnet. Hav selv en dejlig weekend – kh Bente
   ps. du kan med fordel købe lækkert genbrugsgarn på etsy.com (recycled yarn)

 7. Hej. Jeg har med stor glæde læst “strikke/garn blogge” i flere år og får inspiration og så megen glæde. Men jeg har endnu aldrig kommenteret, er nok for genert, men da jeg læste dit indlæg blev jeg harm og forarget. Der er INGEN der tvinger nogen til at læse med. Har man ikke noget pænt at sige så hold mund eller vær konstruktiv i “kritikken”.
  Tak for en meget inspirende blog.
  Mvh Hanne

  1. Hej Hanne.
   Jeg synes det er dejligt at du skriver, og når du nu har fået begyndt, må du meget gerne fortsætte.
   Jeg er helt enig med dig; konstruktiv kritik kan vi alle bruge, men ondskabsfuld kritik virker i bedste fald modsat, eller i værste fald sårende.
   Tusind tak for dine søde ord, jeg skal forsøge fortsat at leve op til dem. mkh Bente

 8. Nåede kun lige at få et glimt af lækkert garn i går – og garn gør (mig) glad, så bliv endelig ved! Jeg er glad for, at jeg faldt over din blog, som inspirerer med smukke billeder. Det er jo ikke sådan, at jeg strikker alt hvad jeg ser – jeg laver oftest mine egne modeller, men henter gerne inspiration mange steder fra, og det kan også være en smuk buket med lækre farver. Hvis nogen føler sig generet af, at andre orker at dele ud af deres livsglæde og kreativitet, bør de holde deres sure bøvser for sig selv – ingen er jo tvunget til at læse med hos eksempelvis dig. Tak herfra, fordi du deler – og så smutter jeg lige over på etsy.com 🙂

  1. Hej Conny. Dejligt hvis du kan bruge tippet – der er meget smukt garn at finde, også fra Litauen – og det er så billigt!
   Hi, jeg vil da håbe at den formastelige læser alle de reaktioner I kommer med, mon ikke det gir stof til eftertanke.
   Dejligt hvis jeg engang imellem kan være med til at inspirere dig; jeg gør jo det samme – samler inspiration alle mulige steder og i alle mulige ting – og så laver jeg mine egne designs. Tusind tak for din opbakning! kh Bente

 9. Hej Bente,
  jeg følger med i din blog hver dag og glæder mig til hver eneste billed fra hus og have og alle dine fine strikkerier. Føler mig altid beriget og inspirert! Håber, du skriver videre som før uanset misundelige kommentarer.
  En god weekend uden alt for meget smerter ønsker
  Ursula

  1. Kære Ursula. Du gør mig altid så glad når du skriver, altid så positivt og om glæde.
   Jeg har god brug for dine gode ønsker, det gør ikke så godt i dag! Men pyt, jeg kan stadig strikke!
   kh Bente – og go’ weekend til dig og dine!

 10. Kære Bente – bliv endelig ved – det er jo ganske frivilligt at læse din blog! Jeg elsker at følge med både i din have og dit strik. Jeg glædede mig så meget over at følge tulipanerne i foråret og har været aldeles forført af de smukke roser i sommeren. Dine kommentarer til dit strik finder jeg nyttige og hjælpsomme i forhold til mine valg af strik – så bliv endelig ved – og ps – jeg har nomineret dig til årets blog!

  1. Hej Helle.
   Jeg bliver jo aldeles rød i hovedet selvom jeg sidder her alene – tusind tak, det er helt overvældende. Jeg var i øvrigt ikke klar over at sådan noget fandtes. Jeg skriver jo kun om det der dagligt glæder mig, og ikke for at ‘blære’ mig – og det er en utrolig oplevelse at få alle de positive tilkendegivelser. Hold da op, jeg bliver så rørt over alle de roser.
   Dejligt at du kan bruge mine kommentarer.
   mkh Bente

 11. “virker det sådan på folk? ” – Nej, kære Bente, det gør det bestemt ikke! Det har åbenbart provokeret et enkelt sygt menneske, der ikke har andet at bruge sit triste liv på end at skrive den slags mails. Man ser dem ofte i forskellige sammenhænge, og sjovt nok har jeg endnu ikke set en, der vil stå frem med så meget som sit fornavn.
  De andre før mig har sagt alle de kloge ord, men jeg vil alligevel sige, at jeg også synes det var synd, du slettede det indlæg.
  Lad være med at lade dig provokere eller gå på af den slags – det er din blog og du bestemmer. Suverænt. Og vi er en del som nyder din velfortjente glæde over haven og dine garner.
  Selvfølgelig reagerer man på sådan en hadsk mail, men lad den ligge et par timer en anden gang og så se, om ikke reaktionen ender med at blive til et skuldertræk.
  Man kan kalde det pral eller glæde – det afhænger jo af øjnene, der ser. Jeg kalder det glæde ganske som du selv gør, og som du selv meget parentetisk er inde på, skriver man jo ikke alt på bloggen, men gemmer fortrinsvis de lyse sider af livet.
  Dermed ikke sagt, at du ikke bør skrive om din sygdom – det har jeg jo selv gjort, men det er der også mange måder at gøre på, ikke?
  Keep up the good spirit – og din gode og livsglade blog!
  (Og undskyld, at kommentaren blev lidt lang …)

  1. Tusind tak for din dejligt lange kommentar. Du har da fuldstændig ret, jeg skulle ikke have slettet mit indlæg, men jeg må ærligt indrømme at jeg blev lidt rystet. Det er ganske givet et ulykkeligt menneske der har set sig gal på mig, selvom jeg sgu ikke er at misunde i disse dage. Det gør så ondt at jeg næsten er parat til at gøre hvad som helst for at slippe for den evige pine! Men det kender du vist alt til. Jeg keeper up den gode spirit, ikke mindst takket være alle de dejlige kommentarer! Go weekend derovre hinsidan – er der for resten nogen svampe? Jeg kan ikke komme ud og samle, og det vælter op af jorden med Karl Johan’er! mvh Bente

   1. Aiijjj – hvis jeg ikke lige var så langt væk fra dig, ville jeg troppe op OMgående og høste alle dine Karl Johan’er til dig. Mod måske lige at få lidt med hjem til mig selv 😉
    Det må gøre ondt i mere end én forstand at se så herlig en spise gå til spilde!
    Men jo: her er også svampe; både Karl Johan (dog ikke så mange; der har været andre før mig), andre spiselige rørhatte og masser af kantareller.

    1. Ja, det er pokkers du er så langt væk, men jeg tør ikke sige det til nogen der bor tæt på, så får jeg ikke flere! Ved en tilfældighed kom en næsten – nabo forbi mens jeg var ved at høste kantareller, og selvom jeg forsøgte at gemme min kurv, insisterede hun på at se hvad jeg havde i den. Jeg fik ikke flere kantareller den sommer! Jeg høstede et år, for 3-4 år siden 75 kg Karl Johan’er – jeg tørrede de fleste og kunne give dejlige, store glas til de der satte pris på dem. Sidste år var der næsten ingen, men i år…..

 12. Nej ved du nu hvad – sådan en gang argh – kan jeg kun sige, jeg har en side på face book der også er fyldt med bobler og der er flere der følger mig dag for dag – med mine livsbobler om livet med Bøllo og Mads og glæden over dagen i dag – og mange har skrevet tak bagved – det gør dem glade -: Jeg ved at både du og jeg har haft vores – det er måske derfor – vi er glade for dagen i dag og gerne vil dele vores glæde.
  Og i morges var der en – der roste mit initiativ her i Kølkær – jeg var stort set “høj” resten af dagen – for misundelsens brød er svær en at sluge som man siger på jysk.
  Blive ved Fru Hein bliv ved – og bliv atter ved – du er så dejlig livsbekræftende.

  1. Tak, Kirsten – og du har fuldstændig ret – i stedet for at blive ked af det og rasende, så skal man ryste på hovedet og ryste det af sig.
   Jeg bliver ved, bare rolig. Håber både du og Anja har det godt. Jeg sidder jo her og kan ikke gå, min ryg er helt tosset. Sådan har det været en uge nu – nu må det gerne holde! kærlig hilsen Bente

   1. Vi arbejder på det – men det er en lang lang vej – men humøret er “højt” og der kan stadig grines – ja – jeg har set, at nu sidder du der – den der med graviditet den er sørmesen god – det er nogle fine garner du har – jeg nyder det sådan – :
    Man kan sige, at når du nu sidder der – kan du ikke sådan rende af “pladsen” i utide :
    Åh jeg prøvede også, det med at du ikke skal tro noget, at komme her til Kølkær osv. men så møder man sådanne søde mennesker – der siger at man har en fantastisk ide. Så kan man da bare svæve igen – selv om rumpen er blevet tung med årerne : Mange kærlige hilsener her fra og hus du er noget – du er skisme så dygtig og har en fantastisk farvesans. Dejlige omgivelser og meget meget mere.

    1. Tusind tak Kirsten – nu kan jeg snart ikke tåle mere ros!
     Dejligt at høre at I kan grine, det helbreder, siger man. Lad os håbe det passer!
     Held og lykke med Kølkærprojektet.
     kh Bente

 13. Nu sidder jeg sgu og bliver arrig på dine vegne, hva F*** bilder folk sig ind?
  Jeg kigger jævnligt forbi din side og har aldrig opfattet dine skriverier, som pral! Ærgerligt du slettede indlægget for det siger da ALT om den person.
  I øvrigt er det nemt at finde ud af, hvor den kom fra, kan du ikke se IP? Ligegyldigt hvorfra man skriver- her eller på mail efterlader man sin IP!

  1. Hej Susanne. Tak for din arrigskab, jeg opfatter det som solidaritet.
   Jeg ved ikke hvad IP er, og jeg har faktisk heller ikke lyst til at finde ud af hvem det er – tænk hvis det er én jeg kender…..
   Indlægget var ikke noget særligt, men jeg lægger billederne på i morgen – ordene har mistet deres aktualitet. rigtig god weekend – Bente

 14. Kære Bente
  Du har fået mange tilkendegivelser, men jeg vil og give min. Jeg er meget glad for at læse din blog, og bliver meget inspireret af den. De billeder fra Lisbets garn, fik mig til at huske, at jeg har noget af hendes noro til at ligge, det kunne jeg bruge til et Brandesjal. jeg er så enfoldig at tro, at jeg ved at se på dine billeder selv kan fabrikere et. Kærligst Lykke

  1. Kære Lykke. Tak for de pæne ord, det er altid dejligt at kunne inspirere andre. Men at inspirere så meget at du ligefrem vil kopiere mit arbejde, det synes jeg ikke er i orden. Du ved godt at der er noget der hedder ophavsret, så jeg synes du skulle gøre det ærlige og rigtige, at bede mig om at sende dig et mønster. Du kan bruge min e-mail. Det koster 40 kr + porto, hvis du ønsker et papirmønster. Mvh Bente

   1. Kære Bente
    Det er ikke for at spare, jeg bruger mange penge på mønstre, så jeg køber gerne et mønster af dig, hvordan gør jeg? Du har min mail, jeg vil gerne have den på mail. Og overfører penge til dig, hvis jeg får dit konto .
    Mvh Lykke

    1. Hej Lykke.
     Jeg sender en opskrift til dig, sammen med mit konto nr.
     Tak fordi du har gjort mig opmærksom på, at man kan kopiere mine ting hvis man vil, jeg må tænke lidt over om jeg vil lade mig påvirke af det til at ændre på min blog – foreløbig tror jeg bare jeg vil stole på at det ikke bliver gjort.
     mvh Bente

  1. Tak skal du ha’ – jeg vil gemme det til en anden lejlighed, jeg vil som sagt ikke risikere at opdage at ‘personen’ er én jeg kender!
   Go fornøjelse med sjalet, jeg håber det er dejligt varmt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.