“Jeg – et nødstilfælde”

Jeg var på ryghospitalet i Silkeborg i dag. Min mand var med, det er altid godt at være to til at huske hvad der blev sagt.  Hold så op, hvor var jeg forvirret da jeg kom ud – og min mand ikke mindre. Men måske på et højere plan?

Den kirurg, der skal operere mig når den tid (måske) kommer, sagde at jeg var et ‘ nødstilfælde’.  Det vil være et meget kompliceret indgreb, fordi de to nederste ryghvirvler er helt ødelagte. Han sagde at han selvfølgelig vil operere mig, men først når ‘jeg kommer kravlende og ikke kan holde smerterne ud mere’.   At det er begge de to nederste hvirvler (jeg vidste kun det var den ene), vil gøre mig stiv over 30 cm i lænden – og det vil betyde en stærkt nedsat rørighed, hvis operationen lykkes. Han sagde også at jeg ikke skulle regne med at kunne trappe ned i morfin efter en operation, da indgrebet vil lave så meget ravage i muskler og led (skære over/fra) at jeg vil få brug for det af andre grunde end nu – hvis operationen lykkes.  Hvis operationen lykkes, sagde han mange gange, og det fik min mand til at spørge om han da ikke regnede med det. Joh , sagde han – ‘men det er som sagt sværere fordi din kones ryg ser sådan ud’.  Inden vi gik, fik jeg en ‘åben indlæggelse’ for det næste halve år; det betyder at jeg ikke skal bag i køen, som pt. er på 3 måneder, hvis jeg pludselig ikke kan  gå, som i august.

2014-10-01 17.38.34

12 tanker om ““Jeg – et nødstilfælde””

  1. Min egen læge har sagt, at der kun er operation tilbage – så hun kan ikke rigtig finde på noget! Der er jo andre rygafdelinger og andre ortopædkirurger, men ham jeg var hos, regnes for meget dygtig. Jeg tygger lige lidt på det…………Tak for din kommentar.

 1. Puha – her kan man da vist virkelig tale om at skulle vælge mellem pest og kolera?
  Det er en besked, man nok ikke ligefrem er glad for at få …
  Kan du bevæge dig lidt mere rundt nu?

  1. Hej Ellen. Nej, lige nu ved jeg ikke rigtig hvad jeg skal mene – jeg har brug for nogle dage til at lade det synke ind.
   Når det er sagt, så har jeg det ok i øjeblikket. Jeg kan mærke hvad jeg ikke kan tåle, og kan indrette mig efter det. Det er lidt træls at jeg stadig skal stå op midt om natten, men jeg har da fred til at strikke! Jeg har fundet en rytme, hvor jeg sover en time om eftermiddagen, så går det fint.

 2. Det var da noget af en uklar besked at komme hjem med….
  Det lyder ellers som om det er en rigtige ekspert med tilstrækkelig viden. Men viden om rygge er bestemt ikke ensbetydende med en evne til at forklare sig forståeligt.
  Egen læge må få et notat om undersøgelsen. Det kan være hun er i stand til at tygge og fordøje beskeden til forståeligt dansk.
  Godt at du har fundet din egen måde at leve med din ryg på.

  1. Tak skal du ha, det er da rart at høre, at det ikke kun er mig, der er forvirret. Min egen læge er vist ikke meget bevendt – hun er sød og forstående, men ved ikke hvad hun skal stille op med mig!

 3. Hej Ellen,
  det lyder dårligt. Men godt, du har fundet en vej til at leve med din sygdom. Det er altid best. Håber du og din læge finder den beste mulighed til dig enten med eller uden operation.
  Mange kærlige hilsner
  Ursula

 4. Jeg strikker Simple Lines i Blackhill højlandsuld farven rullesten som fjernsynsstrikk, julesokker med glitter i Opal Hundertwasser Garn når dagene er meget mørk og en blå høstjakke i Blackhill højlandsuld farven bly, cotton merino blå blomst og den fine alpakkagarn fra garnudsalg i mørkeblå når dagene er lidt lyser.
  God nat Ursula

  1. Hold så op – du har simpelthen et strikketøj til alle slags lys – det må jeg kunne bruge som undskyldning for at have flere ting i gang!
   Det lyder som nogle meget fine projekter. Hvad er Hundertwasser garn? Jeg kender maleren, men ikke garnet. Har du evt. et link til en butik hvor man kan se det?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.