jeg elsker vibeæg

2014-04-14 11.09.30

og heldigvis er de meget lette at tage frø af, og så. Bare lad frøstanden tørre når de er afblomstrede, og strø så frøene hvor du har jord der ikke bliver rodet i. Næste år er der noget der ligner purløg, så pas på – efter 2 år har du en masse smukke vibeæg – ternede blomster.

2014-04-14 10.58.56

 

8 tanker om “jeg elsker vibeæg”

 1. Dejlige forårsbebudere.
  Vi nød at gå rundt i blomsterhavet i Keukenhof i sidste uge. I et bed fandt Erik en flødefarvet blomst, som vi er næsten sikker på var vibeæg! Der var også de “ternede”, som vi kendte.
  Men orkidepavillonen var nok det, der bjergtog os mest. Vi har ikke orkideer hjemme, men vi fascineres hver gang vi møder artens mangfoldighed!

  1. Jeg har nok 100 ternede og 1, én hvid! der var flere hvide sidste år, så jeg tror de ternede ‘smitter’, det kan man også se med bestemte tulipaner – eller måske er de hvide mere sarte?
   Jeg har en stor fejl – jeg kan ikke lide orkideer! Jo, de vilde – jeg har gøgeurter i min have, som er en gave fra venner der har et stort vildt stykke mose på deres grund – derfor er de ikke ‘hælervarer’ – man må nemlig ikke tage dem i naturen.
   Men jeg synes det er dejligt at vi kan glædes over forskellige ting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.