Ingefær – under.

Midt på ugen var jeg så hundesyg af forkølelse eller influenza, at jeg kun kunne vræle, når nogen (heldigvis) ringede for at spørge til mig. Aldrig i mit snart 66 årige liv har jeg haft det så skidt! Torsdag aften kom min lille nabo, herefter kaldet ‘Florence’ ind med en meget stor kop med en dampende væske. ‘Drik, det hele’ var beskeden. Det var stærkt – meget, men jeg fik det ned. Hakket ingefær og noget andet stærkt, skal nok få det opklaret. Da jeg vågnede fredag morgen, var jeg rask! Det var helt utroligt – og jeg er stadigvæk rask….

Her er opskriften:

2 cm ingefær skrælles og skæres i små tern. Overhældes med kogende vand, og der røres en stor skefuld honning i.  Et drys cayennepeber og saften af en lille citron tilsættes.

Ifølge ‘Florence’ opnår man samme effekt ved at spise et helt hvidløg råt…….

Det ER ikke ingefær, men alene farven virker helbredende på mig.

Så er der kommet gang i væveriet. Det er lidt vildt, men bare rolig – det bliver vildere!

Jeg skal lige øve mig, én ting jeg vil gøre næste gang, er at lægge flerfarvet trend – så kan jeg væve tern!

Jeg såede min nye græsplæne ret sent, ca 1. oktober, men det var åbenbart et heldigt tidspunkt, den står så fin og grøn!

Det billede er da vist sløret, jeg må tage et nyt i morgen når det bliver lyst…

 

9 tanker om “Ingefær – under.”

 1. Please, kan du ikke få den opskrift og offentliggøre den, for sådan “et skud” kunne jeg godt bruge LIGE NU!!!🤧

 2. Du er min hjælper i nøden, jeg sidder og er så forkølet og har det a h til. Jeg vil straks lave drikken, den kan vel også drikkes om formiddagen?
  Godt du er rask igen, fantastiske farver på væven og udenfor.

  1. Kære Marianne.
   Jeg er sikker på det hjælper, uanset drikketidspunkt! Jeg gik i seng lidt efter, og sov, til min store overraskelse, rigtig godt.
   Jeg håber det virker for dig også – god bedring! Jeg nyder de farver på væven, men de er så svære at gengive, de er meget flottere, mere skinnende, i virkeligheden.

   1. Kære Bente
    Hils din søde nabo, Florence N. og sig tak. Jeg drak et krus i går formiddag (og fik en lille lur bagefter) og så endnu et glas inden jeg gik i seng i går aftes. Jeg har sovet som en drøm og er næsten rask. Hos mig plejer det at ende med bihulebetændelse, men de symptomer er også væk. Så jeg tror, jeg snupper endnu et glas i dag. Nu vil jeg hygge mig med at strikke en hue, til at varme i vinter. Fortsat god dag til dig (og Florence)

 3. Åh det er min næsten daglige ynglingsdrik (dog uden honning og cayennepeber). Måske derfor jeg ikke længere så ofte bliver forkølet….. Dejligt at det kunne få dig på benene igen 🙂

  Skønt, skønt vævearbejde du har gang i. Jeg har en rammevæv liggende på loftet men har aldrig haft den igang. Hvor bliver jeg fristet til at smide alt til side og støve den af !! Hvis bare døgnet havde……… 😉
  Knus og tanker fra Henriette

  1. Tak tak skal du ha – jeg synes også selv det bliver smukt. Hvis det ikke skal bruges til et sjal, hvad skal jeg så lave af det?
   Forslag modtages med tak!
   Jeg har flere stykker tyndt skind, så jeg kunne også sy punge/tasker/bælter. Men du har ret, Henriette – og jo flere gode ideer vi får, jo stærkere forsvinder timerne…..
   Jeg skal nå at strikke en trøje i helt tyndt garn til julegave, så væveriet må sættes til side….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.