‘Genbrugsguld’

Lige før jul kom jeg ind i en genbrugsforretning i Svendborg. Jeg fik øje på en tekande, som jeg med det samme kunne genkende ophavskvinden til. Vi gik i skole sammen i 60’erne, og jeg var så misundelig fordi hun var meget bedre end mig til at tegne. Senere blev hun en berømt keramiker, der kom i avisen, når hun udstillede. Jeg har altid fulgt hende på afstand, og nu stod jeg pludselig med muligheden for at købe én af hendes dejlige ting – for 100 kr!  Ida Holm Mortensen har lavet denne tekande, som er meget typisk for en periode i hendes virke. En hel landsby på kanden, det kan godt have været vores – vi boede begge i bindingsværk med stråtag.  Jeg kalder den for ‘oliefyret’ –  der kan være 2 l te i den – varme til flere timer2015-11-25 17.53.54

I julemåneden var der mange loppemarkeder, og eet af dem var i Nr. Broby.  Her fandt jeg denne fine vase, 30 cm høj, også til 100 kr – den lille vase er fra samme fabrik; Danico i Horsens.  Den købte jeg for 50 kr på et loppemarked sidste år. Vaserne er lavet af keramikere, der havde stået i lære hos Herman Kaehler.  De er ikke fornemme, jeg kan li dem for form og farver.

2016-01-14 14.38.34

Selvom det ikke bliver lyst i dag, kan vandet spejle træer og buske.

2016-01-13 16.05.05

 

4 tanker om “‘Genbrugsguld’”

 1. Hej Bente,
  godt at du har fundet et dejligt sted at bo, jeg håber du har det godt nu. Tekanden, du viser os er jo helt fantastisk, kan godt forstå at du købte den, især når du kender keramikeren og historien bag ved den. Jeg elsker også loppemarkeder og genbrugsbutikker, det er så hyggeligt at besøge dem, så skidt med at man ikke altid finder noget, man synes om, det er vel heller ikke fordi vi absolut mangler😉.
  Kh. Ulla

  1. Tusind tak Ulla, jeg har det rigtig godt nu.
   Jeg tror det i lige så høj grad er forventningens glæde, der giver den gode oplevelse ved loppemarkeder og genbrugssteder – som du siger, det gør ikke noget at vi ikke finder noget.

 2. Hvor er det nogle fine ting du har fundet – også den fine broderede pude og maleriet! Tak for dine fine billeder og tekster- fødderne er jeg også helt vilde med – selv om jeg nok ville lade dem blive i vindueskarmen – og drømme om -hvor de har været og hvor de går hen – til sommer går de nok en tur i vandet – ved det dejlige sted du bor.
  Kærlig og varme hilsener til dig Bente
  Kirsten

  1. Tusind tak, Kirsten – Det er så skægt; jeg vidste at du ville tænke sådan om fødderne!
   Til sommer synes jeg du skal overtale dine fødder til at komme og bade sammen med mig –
   du ved godt at det er ren afslapning for fødder at være i vandet – vi vejer ikke så meget….
   Tak for de skønne ord, og kærlig hilsen til dig også!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.