Fine gæster…

Jeg klippede et bed med mynte ned, og kunne godt høre at det puslede i bunden. Den smukke frø blev siddende helt stille til jeg var færdig – og havde hentet kameraet – SÅ hoppede den! Fantastisk springkraft de har i bagbenene.

2015-09-11 12.43.31

Mirabellerne jeg skrev om i sidste uge, er begyndt at falde ned, til stor glæde for denne gæst – i dag har den været her igen, sammen med sin søster – gad vide hvor mange der kommer i morgen….

2015-09-12 07.49.12

Et billede af ingenting, skulle der være her!  Vi har 4 store hasseler, som bar nødder i overflod i år; vi talte om at der var mindst 2 spande fulde. Fantasierne om de dejlige brød og kager fik mig op af sofaen, og jeg gik ud for at se om jeg snart kunne plukke dem; der var IKKE EEN tilbage! Sidste år nåede jeg at se tyvene, men i år havde de været der en dag vi ikke var hjemme! Vi holder dog meget af dem, tyvene altså, og er rørende enige om, at nødder, det kan vi da købe – men vi kan ikke købe egern og de glæder vi har af at se på dem! Vi har både røde og sorte egern, og de elsker at pile frem og tilbage oven på pergolaen.

Én georgine overstråler alle i år – den er 24 cm i diameter, og måske allersmukkest, når den står i regnvejr…

2015-09-14 09.02.41

Hortensiaerne er fine efter den milde vinter, og selvom jeg ikke kan nænne at plukke dem, måtte jeg lige have én enkelt ind sammen med lidt bær og georginer.

2015-09-12 17.59.03

 

 

6 tanker om “Fine gæster…”

 1. Smukke smukke billeder… igen… du er nu go’ med et kamera!
  Kommer til at tænke på “hvad byder du uventede gæster”?
  Ser ud til at dine gæster selv finder ud af det!!!
  Vi nyder vores fugle… fine gæster har vi ikke….

  1. Tak, Anne – det er vist motiverne der gir kvaliteten!
   Gevalia, var det ikke det, man gav uventede gæster? Ja, her er det et rent tag-selv-bord.
   Jeg synes at fugle er fine gæster, jeg har bare ikke samme succes som dig med at fotografere dem.

 2. Det er store nøddeår i år, og selv vores lille busk har masser af nødder – havde i hvert fald, for det er et par dage siden jeg sidst tilså dem.
  Jeg har én eneste gang i vores 11 år her set et egern (for 3-4-5 år siden), så risikoen for uplanlagt høst er til stede. Et faktum, jeg godt kunne blive helt glad for, jeg vil så gerne have egern i haven.

  1. Du må vist hellere komme ud og se til nødderne ;o)
   De er så sjove at se på, større akrobater skal man lede længe efter. Og til foråret plejer jeg at finde deres vinterforråd,
   eller resterne af det – alle de tomme skaller! Der er også rigtigt mange valnødder på i år, men dem kan jeg bedre holde øje med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.