en ommer, Henrik Nordbrandt !

En digter, efter min mening den bedste, den skarpeste iagttager af vores lille land, Henrik Nordbrandt, skrev i firserne dette digt; nu spørger jeg om poesien også er ramt af klimaforandringer?

“Året har 16 måneder: November
december, januar, februar, marts, april
maj, juni, juli, august, september
oktober, november, november, november, november.”

Jeg har fødselsdag i november, og har altid citeret de 4 linier som trøst, det har jeg måske ikke mere behov for efter i år?

2014-11-09 15.21.07

2014-11-09 15.21.34

2014-11-09 15.22.53

2014-11-09 15.20.16

2014-11-09 15.22.13

2014-11-09 15.20.28

14 tanker om “en ommer, Henrik Nordbrandt !”

 1. Har netop lige tænkt på ham og november. DET er en dejlig måned, vi nyder overgangen til mørket, indeaktiviteter kommer for alvor i gang, julen er i sigte, og så gør klimaforandringen sikkert også sit til, at det er en dejlig måned.
  Januar derimod er slem, den kunne han skrive et digt om.

  1. Ja, det har du dog ret i, selvom jeg ikke synes vi skal ret langt hen, før lyset begynder at vende tilbage.
   Gad vide om vi overhovedet får nogen vinter i år?
   Jeg hygger mig også kolossalt med stearinlys, håndarbejde og brændeovnsild – jeg går nærmest i hi!

 2. Kære kære Bente – november er en dejlig måned med alle dens farver – og snart står hele julen for døren – med alle dens farver.
  I dag kender jeg to der har fødselsdag og den ene er gemalen min – og den anden er en smuk smuk varm kvinde – så jo november er en dejlig måned – tid til hygge – tid til at mærke efter at man er her stadig.:0) Tillykke med fødselsdagen i november.

  1. Tusind tak Kirsten, og tusind tak for det smukke kort! Jeg plejer at hade november, fordi det er mørkt, vådt og koldt. Men i år har det været smukt, lyst og lunt. Selvfølgelig har vi fået vand, men ikke i de mængder vi plejer.
   Jeg håber du får fejret din mand med manér, og at du snart får tid til en tur omkring Brande!

 3. Jeg kendte ikke Henrik Nordbrandt! Men med fødselsdag d. 1.11. så har november ligget lang og mørk, mens jeg ventede på at julerierne tog fat…
  I år ser det ud til at vi slipper godt igennem november… klima eller ej…
  Stearinlysene giver hygge og strikketøjet nydes… November kan egentligt godt bruges….

  1. Ja, i år kan den godt bruges, jeg er dog meget bekymret for vores klima. Det ser ikke ud til at vore folkevalgte har magt som de (siger) de har agt –
   jeg er virkelig bekymret for den jord vi efterlader til vores børnebørn.
   Jeg fik en ny stol i fødselsdagsgave i går, den skal nydes i dag! Jeg skal lige huske at undersøge det med podekviste….nu har jeg set at det er i januar, de skal skæres, så det husker vi lige! Sig det lige til Erik, det er jo hans kviste.

 4. Tillykke med fødselsdagen i mandags. Håber du blev fejret lidt! Jeg har jo fået strikket den blå cardigan med tweed mee, den blev så god, min datter håber det bliver hendes, så må jeg igang igen. Brandeblusen er også fin, mangler lige afslutningen. Brandehuen er perfekt! Jeg tænkte på en pige Brande-kjole, kan du ikke lave et sådan kit?
  Nød mit havbad imorges, 9 grader og min vandgymnastik her i eftermiddag, bare man ikke går i opløsning. Knus Marianne

  1. Tak skal du have, jeg blev fejret med en tur til Aarhus for at hente min gave, en stol jeg kan tåle at sidde i. Det var rigtig dejligt!
   Dejligt at du er tilfreds med dine ‘strik’! Hvor gammel er den pige, der skal ha en brandekjole? Jeg har brug for at kende hendes brystvidde og hendes højde (hvor lang skal kjolen være). Jeg er ski´e misundelig på dit morgenbad, jeg har jo prøvet det – det gir energi resten af dagen. Jeg fik en mail fra dig fra Andalusien; men der stod ikke nogen ord, og der var ikke noget billede,- øhh, var det ikke meningen ;O) ?

   1. Mit barnebarn, Mille er nu 16 ,åneder. Hendes brystmål har jeg ikke, men kan du ikke bruge dette. En str. 86 eller 2 år. Jeg tror det vil se godt ud med en lille Brandekjole på, når hun kommer gående! Jeg vil ikke jage med dig-tag det roligt!
    Det med mail fra Andalusien, forstår jeg ikke, men jeg er hjemme igen efter en pragtfuld ferie.God dag til dig!!!!
    🙂 KH Marianne

    1. Det skal jeg nok finde ud af, men det bliver først efter den 23. – så er det det første jeg kaster mig over. Bare jeg kunne nå at lave den før Lundegaard, den vil måske kunne sælge til julegaver! Tak og i lige måde – skal du også i havet i dag? kh Bente

 5. Jeg må med skam melde, at jeg også normalt synes, at november er årets kedeligste måned.
  Men i år! Roser. Masser af ‘krysantemumser’. Stadig dahliaer.
  Lyden af en, der slår græs, gudhjælpemig! Det er da helt uhørt.

  1. Jeg ar netop taget digtet til mig, fordi jeg altid ar syntes at det var den mest trøsteløse tid på året, men det har sørme ændret sig; jeg har i dag plukket en buket roser – jeg troede det ikke muligt! Og farverne på de blade der stadig sidder på træerne er så smukke, næsten som en normal september.

 6. Åh, det lyder godt med kjolen-tusind tak, jeg glæder mig. Godt julemarked til dig, mon ikke der kommer mange!
  Jeg prøver at komme i havet hver dag, men nogle dage, holder jeg fridag og nyder en stille morgen! Vi er 6-7 søstjerner der bader hver dag kl. 8.00. Midt i januar tager vi til vinterbadefestival i Skagen i 3-4 dage, som er rigtig dejligt og hyggeligt. Det meste af byen er på den anden ende for OS! En go oplevelse!

  1. Nej, hvor lyder det dejligt, jeg er misundelig, ‘søstjerner’ – hvor kært!
   Sidste år kom der 4000 voksne + børnene, så det skal nok blive godt. Jeg har heldigvis en veninde med, ellers kunne jeg ikke klare det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.