Værsgo!

 

2015-01-26 15.31.49

Halsedisse.

Materialer: 2×50 g lækkert, blødt garn, passende til en strikkefasthed på ca 23 m/10 cm strikket på pind 3 ½. En rundpind str 40 eller 60 cm.

Vælg evt 2 forskellige farver eller 2 forskellige typer garn. Fx glat spundet garn i den glatte plissé, ’loddent’ garn i den retstrikkede plissé. Du kan også vælge at strikke med en tråd silkmohair som følgetråd i den ene plissé. Eller en anden følgetråd – brug din fantasi… Jeg har brugt en håndmalet garn og en ’lodden’ ren mohair.

Jeg er ved at strikke én af en tråd højlandsuld med en tråd silkmohair, og i den glatte plissé bruger jeg en rest Madelinetosh merino light og en silkmohair. Det bliver SÅ lækkert….

Slå 68 m op med bundfarven (den retstrikkede plissé) på pind 3 ½ og strik 28 m ret, vend, strik 28 m vrang, vend, strik 68 m ret.

Skift garn. Strik 68 m ret, vend, strik 28 m vrang , vend, strik 28 m ret, vend, strik 28 m vrang og 40 m ret.

Skift garn. Strik 68 m ret, vend, strik 28 m ret, vend, strik 28 m vrang, vend, strik 68 m ret.

Disse 4 pinde gentages til du har strikket 102 plissér. Efter den sidste glatte plissé strikkes den  sammen med den første retstrikkede, eller der lukkes af og syes sammen. Hæft ender og tag halsedissen på – buk ’halsen’ indad, så den passer i højden, til mig bliver den dobbelt.

Design Bente Hein ;O)

 

16 tanker om “Værsgo!”

 1. Hej Bente. Tusind tak. Har delt dit link på fb og det har fået søde kommentarer med på vejen. Tænke på følgende: når man strikker selve halsstykket, kan man man så ikke lave det der med en runde vrangmasker så foldningen kommer til at lægge fast? – giver det mening?
  Knus fra Helle

  1. Hej Helle. Tak – har set det. Jo, det kan du godt, men så bliver den flad, jeg kan bedst lide at den fylder lidt.
   Jeg tror at det vil være bedre hvis du syr med kastesting ‘bagfra’ når den er færdig. dvs. buk om og vend vrangen ud og kast med løse sting i overgangen af masker. Vend tilbage og vupti, den bliver siddende og er stadig rund….. Knus

 2. Jeg vil gerne høre, om det er 2×50 gram garn, eller 2 x 150 gram?
  Jeg er gået igang med at strikke den smukke halsedisse af noget restegarn 🤔🙄

 3. Hej Bente
  På billedet ser det ud til at halsstykket er dobbelt, eller i alt fald bøjet om.

  På det indsendte billede er det ikke. Og bliver det heller ikke iflg. opskriften. Har du ændring i din halsedisse ift. Opskriften?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.