Discount-have.

Guide til fattigrøve:

20160515_072136

Jeg er skide god til at finde nedsatte planter; fine kraftige vildvin til 10 kr – jeg laver et stativ og sætter 3 sammen i en krukke = stor smuk busk, der får de mest vidunderlige efterårsfarver.  En stor hvid hydrangea  Kyoto til 10 kr – jeg glæder mig til at se de flotte  hvide blomster.  Hosta, store kraftige planter til 40 kr, kunne deles i 2-3.

20160515_070408

Kæmpeverbena er én af mine yndlinge, men desværre er de frygteligt dyre at købe som planter. 45 kr. Købte én og delte den i 4; nu er de lige så store hver for sig som den jeg købte – og nu har jeg frø til evig tid.

20160515_070436

For nogle år siden dyrkede jeg hokeido, små orange japanske græskar. De udmærker sig ved at kunne holde det meste af vinteren. Én af dem, der ikke holdt sig, blev splittet ad og frøene gemt i et kaffefilter i køkkenskabet. Der fandt jeg dem og såede dem, men regnede ikke med at de kom. Og se så her – af 6 frø kom 6 planter!

Jeg kunne blive ved med at skrive om min discounthave, men jeg vil vente til jeg har billeder af den, så her er et par gode råd:

 • kig hos brugsen og små supermarkeder, de har sat deres planter ned på grund af tørken.
 • se efter planter der er fugtige i klumpen – tag den op af potten.
 • gå efter planter der kan deles, der kan ofte være mange små planter sammen.
 • Frø bliver også sat ned i pris nu, kig efter 2-årige, så er du sikret blomster i al fremtid; fx forglemmigej og digitalis. De kan sås nu og give planter i løbet af sommeren, men blomstrer først til næste år. Du kan også sagtens købe alm. frø; spireevnen falder lidt, men slet ikke som prisen!
 • Hvis du kører forbi supermarkeder i pinsen, så prøv at kigge bag butikken – der er ofte hele stativer fyldt med kasserede planter.
 • måske skulle jeg lave en havebrevkasse………..

2 tanker om “Discount-have.”

 1. Desuden er det sjovt selv at opformere planter. Stakler,der er mishandlet i supermarkedet, kan blive fantastiske efter lidt omsorg, og stiklinger fra stauder og buske er et kapitel for sig. Det er ingen kunst at gå i planteskolen og købe fine planter (bortset fra at skaffe pengene først), og det er en stor glæde selv at have lavet planterne – som strik 🙂
  helt enig, Conny!

 2. Hej Bente
  Har fulgt med på din blog længe uden kommentar.
  Vil bare sige jeg elsker at følge din blog/hverdag og nyder at følge med i opbygningen af din nye have, samt dine puslerier med garn, pil osv.
  Beundre din gå på mod og det overskud du har.
  Benytter mig også rigtig meget af dine fif og gode råd du deler med os andre.
  1000 tak for en dejlig blog…….en havebrevkasse….jaaaaaaaaaa.

  Mange gode hilsner,
  fra Inge

  Tusind tak for dine ord – jeg har mistet min svarmulighed, der for kan jeg kun svare her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.