Dejlig eftersommer.

Jeg har været væk, længe, men jeg håber I opdager, at jeg er tilbage.  Jeg har bestemt at min blog skal bruges til at beskrive alle de solstrejf, der kommer hele tiden. De kan nemt drukne i alle hverdagens skyer…..

Mine kvæder, ja dem har jeg pralet af hele året! Der var 60 frugter på, men jeg har efterhånden plukket 20 – af frygt for at grenene skulle knække.  Det er ikke sikkert jeg er færdig med det, de vokser bravt…… De er ikke modne før midt i oktober, så efterårsstormene har bare at holde sig væk!

Min søn har fødselsdag i november, så jeg er begyndt i god tid på min udgave af ‘Reis’ af Stephen West. Den er så sjov at strikke. Jeg lavede een til mit barnebarn i april måned. Denne her blir lidt mere efterårsløv-agtig i farverne.

Er den ikke vidunderlig? Jeg fik en pakke med posten i sidste uge; den havde ca samme størrelse som en pakke hun havde sendt mig før, hvor indholdet var forårsløg. Jeg var helt sikker på at det var løg, så jeg tog ikke så forsigtigt på den. Det må hun have regnet ud, for den var pakket ind i tyk skumgummi! Jeg blev så utroligt glad; jeg elsker keramik, og især naivistisk og lidt grov keramik. Jeg begyndte at stortude da den kom ud af pakken!

Kunstneren er fra Litauen, og hende kommer I til at høre mere om. Jeg har nemlig fået en invitation til at komme til Holstebro og se flere af hendes ting i et galleri.  mmmm!

Een blomst, i mindst 2o blå farver – og nogen af dem i samme nuancer som min ‘ko’ – den kunne jeg ikke stå for.  Vi har fået en ny, meget anderledes blomsterforretning i Assens – indehaveren er selvfølgelig en mand. Hver gang en lysende kunstner dukker op i et typisk kvindefag, strik, syning, blomsterdekoration, er det en mand. Jeg så det i London for nogle år siden indenfor blomster. Og hvem kender ikke strikkeguroen Stephen West?

10 tanker om “Dejlig eftersommer.”

 1. Dejligt at høre fra dig igen og se, at du fortsat har gang i smukt strik og skønne blå farver.
  Jeg fornemmer, at alt ikke er så nemt, men det er godt du samler på lyse øjeblikke.
  Spændt på hvad du gør ved kvæderne, min svigerdatter har livet, at jeg må få nogle af deres.

  1. Hej Marianne.
   Tak for din indfølende besked,, det varmer utroligt meget.
   Jeg kæmper for at holde kvæderne på træet gennem alle de små ‘storme’ vi har – der er også ulemper ved at bo så tæt på vandet!
   Der faldt een ned, den vejede jeg – 288 g. Det er træet jeg er bekymret for; det er endnu så spinkelt, og skal bære over 10 kg frugter!
   Jeg skal nok vende tilbage om hvordan man kan tilberede dem.
   kh Bente

 2. Ha! Indpakningen var altså “til ære for” postvæsnet! Man véd jo aldrig, om det er netop den pakke, de spiller håndbold med.
  Jeg glæder mig til besøg. Indtil da er det dejligt, du er tilbage her….
  Kh, Hanne

  1. Kære Hanne.
   Jeg har meget glæde af ‘håndbolden’ og glæder mig til rejsen nordpå!
   Kvæderne gir mig mange glæder, men også bekymringer – det er lidt ligesom børn.
   kh Bente

 3. Hej Bente,
  Hvor er det dejligt at høre fra dig igen, jeg har været oprigtig bekymret for dig. Fantastiske kvæder du har, jeg kender kkke frugten rigtig, den er vist ikke så udbredt, men jeg vil glæde mig tilsat høre, hvordan du tilbereder dem😊. Og trøjen, hvor er det smukke farver, du har valgt, den skal nok blive godt modtaget. Jeg havde fornøjelsen at se Stephen West “i levende live” til Knit and Jazz i Årup.
  Jeg ønsker dig en dejlig søndag!
  Kh. Ulla

  1. Hej Ulla.
   Jeg havde faktisk sparet sammen til at komme til Årup i sommers, men det kunne jeg slet ikke!
   Jeg skal nok skrive nogle opskrifter med kvæderne når de er modne. Vejrudsigten blir studeret med bæven i disse dage, men nu ser det ud til at vi blir skånet den næste uges tid….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.