Blåt er godt for øjnene

Jeg har 5 blåbærbuske, som de sidste 6 år har givet mellem 10 og 15 kg bær om året – de ser ud til at kunne give rigtig godt i år. Jeg har læst, at blåbær skulle være specielt godt for øjnene –  altså ikke at se på, men der er nogle stoffer i, som er sunde for øjnene……….

Blåt er også godt at se på, når det strikkes …, som her, hvor jeg strikker 1 tråd noro flowerbed sammen med 3 tråde pacalina – det skal blive til en brandecardigan.

2014-06-15 11.06.34

2014-06-18 12.06.01

2014-06-18 15.05.51

 

 

8 tanker om “Blåt er godt for øjnene”

 1. Blåbærbuske ligefrem? Hvor store bliver de da?
  Jeg kender kun blåbær fra Sverige, hvor de små planter næppe bliver over 20-30 cm høje.
  Blåt er altid flot og godt – det er også den farve, der klæder mig bedst.

  1. Da jeg købte dem, var de ca 50 cm høje; de skal plantes i ren spagnum eller, som vi har gjort, i halv lyng/halv spagnum. Man skal have mindst 2 forskellige slags af hensyn til bestøvningen, jeg har new zealandske, ‘reka’ og amerikanske. De gir helt fantastisk, jeg er selv overrasket – 2-3 kg pr busk. Og de er store, ml 1 og 2 cm i diameter.
   Jeg er først ved at vænne mig til blåt, har aldrig været så vild med den kolde farve – men fx turkis er jo en ‘varm’ blå!

 2. Det lyder lækkert med blåbær af egen avl, frugt smager nu bedst når det er friskplukket. Glæder mig til at se mere til din cardigan…

 3. Mums til begge dele 🙂 jeg synes, blåt er dejligt at arbejde med, det er næsten umuligt at sætte blå farver sammen, så de ikke klæder hinanden (og så passer det også så fint til det tiltagende antal stålgrå hår ;))

  1. Hi hi, ja det har du ret i; nu har jeg gråt hår i 7 farver, og min frisør er enig med mig i, at det er pænest at jeg farver det – rødt. Det har jeg haft i mange år, og dertil er varme farver bedst.

 4. Blåt er altid godt! Min favorit farve.
  Blåbær er jeg ikke så vild med, men det er barndomsminder om sommer på landet!
  Erik har et par buske, der skal flyttes over i en anden del af haven… en gang… når den er klar. Men det er da et imponerende udbytte på dine buske.
  Glæder mig til at se mere af det strik… Det har potentiale!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.