5 + 6 = 11

Min smukke amaryllis svigtede mig ikke, der var 5 blomster i den anden knop.  De står hver en uge, så det er meget glæde for 50 kr!

Disse grene er farlige; busken må ikke længere plantes i private haver, fordi piggene bevæger sig rundt i kroppen hvis man er så uheldig at falde ind i en busk. Nasty one, men den er så smuk, både om sommeren hvor den er lysende grøn, om efteråret hvor den får det smukkeste løv i alle efterårets farver – og som nu, hvor den får små bitte grønne blade og hvide knopper. Berberis hedder den.

Jeg er så glad for min nye kommode; jeg kan have stort set alt mit tøj i den – og så er den pæn, synes jeg….

Jeg skal ud i det smukke vejr; ud og fodre fuglene, ud og nyde solen.

Rigtig go weekend til jer, der læser med!

 

 

 

10 tanker om “5 + 6 = 11”

 1. Tak i lige måde – jo – du bor utroligt smuk – og du har fået en gave af de helt store – med al din kreativitet – og det at få noget ud af nogen:
  Her er det snart æbleskivetid – det er vandkoldt her på heden:
  Yngste barn- Anja – kommer forbi – så der skal hygges !
  Også en utrolig dejlig søndag til dig.

 2. Uha ja, den berberis! Jeg vidste ikke, man ikke længere må plante dem. Det er måske guleroden, der får mig til at grave min op. Den står alligevel i et usynligt hjørne, hvor jeg ikke desto mindre altid er bange for at falde over den.
  Du fik da de rigtige verdenshjørner med hjem! Imponerende, hvad de har præsteret. Kan du få dem til at komme igen? Det er aldrig lykkedes for mig.
  Hvordan går det med tenen? Agat findes altså i mange farver, så det kan ikke udelukkes, at det er den. Stod der ikke noget om det, hvor du købte den?
  Go ny uge!
  Kærligst,
  Hanne

  1. Hej Hanne.
   Jeg har det ikke så godt, nogen dage lidt bedre end andre. Derfor er der nogen gange længe imellem indlæggene.
   Men jeg har fundet ud af hvad tenen er lavet af; tigerøje! Jeg går og venter på én, hvor krogen er sat i den anden ende –
   denne her kan jeg ikke spinne på. Måske kan jeg flytte krogen, men det vil kræve et bor af de helt fine….
   Her ligger sneen i et par centimeters tykkelse – smukt!

  1. Tak Henriette! Jeg bliver så glad når nogen skriver til mig – det behøver ikke være et langt brev.
   Jeg tænker ofte på hvordan det går med din uddannelse?

   1. Utroligt at du kan huske min uddannelse!! Jeg blev færdig i december og efter at have holdt en tiltrængt ferie, har jeg brugt tid på at fifle “rammerne” på plads for de kommende år. Yderlig nedsættelse i tid på der regningsbetalende job betyder at jeg fremover vil få mulighed for at behandle ~1½ dag om ugen og koncentrere mig om keramiken ~1½ dag. Det kræver, jeg tager en aften og ½ lørdag eller søndag i brug, men det er helt perfekt for mig!! 🙂

    1. Jeg har faktisk tænkt på dig løbende, men været lidt bange for at spørge – tænk nu hvis du var holdt op! Jeg kan huske at du gjorde dig mange overvejelser før du gik i gang. Hvorfor har du ikke pralet vidt og bredt over at du er færdig? Det er så flot, synes jeg.
     Håber du får en masse klienter/kunder i butikken, og så glæder jeg mig til at se hvad der kommer på keramikhylden!

 3. Hej Bente,
  Også lige en lille hilsen fra mig😊. Jeg nyder som altid dine indlæg, både det skrevne og dine dejlige fotos. Du er så god til at lave små opstillinger med blomster og nips, jeg tror jeg aner en mor og barn plante i vindueskarmen, de er så fine, synes jeg, jeg beundrer også din smukke Amaryllis og er også lidt misundelig, for jeg købte selv et pænt stort løg efter nytår og plantede det straks derefter. Stor var min skuffelse, da det første, der tittede frem, viste sig at være BLADE. De er nu 35 cm lange, men der er dog også kommet en blomsterknop frem, så jeg er spændt på at se, hvad den indeholder. Flere knopper tror jeg desværre ikke, der kommer, så jeg må glæde mig over den ene😊.
  Jeg ønsker dig alt det bedste for det nye år 2017.
  Kh. Ulla

  1. Hej Ulla.
   Tak for din mail – jeg glæder mig sådan over de kommentarer der kommer.
   Nu må du ikke opfatte mine råd som belæringer – bare gode råd.
   Du må ikke vande! Jorden er kun til for at hjælpe løget med at holde balancen, den hvide amaryllis der fik 11 blomster, har ikke fået en dråbe vand før den var færdig med at blomstre. Jeg har eksperimenteret med det gennem flere år, uden at finde formlen. Så talte jeg med en gammel gartner (!) som fortalte mig at løget har alt der skal til for at drive blomsterne frem – hvis man begynder at vande, er det tegn til at skyde bladene i vejret!
   Så, ingen vand = fine blomster og ingen blade. Køb aldrig løg hvor bladene er længere end knoppen – så har det fået vand!
   Det samme gælder i øvrigt for hyacinter.
   Det er en mor og barn, som jeg har både ude og inde. Jeg kiggede lige til mine ude-blomster, da det var svær frost, de står helt fine og grønne!
   Hvor jeg boede før, havde jeg dem som bunddække mellem roserne – det fungerede fint. Og så har de den der lysegrønne farve, som er så fin til gamle roser!

 4. Hej Bente,
  Tak for dit gode råd, som jeg bestemt vil afprøve😊. Nu ved jeg så, hvorfor de pokkers lange blade er kommet først😉, for jeg har jo vandet. Hvis blomsterhandleren stadigvæk har løg, vil jeg prøve det af med det samme😊.
  Jeg vidste heller ikke, at mor og barn planten kan overvintre ude, så nu har jeg lært hele to ting. Tusind tak!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.